15 de juliol de 2020 15/7/20

Continua amb Alcoi La Volta a la Mariola Primavera 2018

Continua amb Alcoi La Volta a la Mariola Primavera 2018 - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Continua amb Alcoi La Volta a la Mariola Primavera 2018 - (foto 2)
  Continua amb Alcoi La Volta a la Mariola Primavera 2018 - (foto 3)

  "Apropar el patrimoni de les localitats a visitants i veïns" és l'objectiu de' La volta a la Mariola ". Així, l'entitat, que aglutina esforços per promoure els recursos turístics dels municipis de l'àrea del parc, juntament amb la Mancomunitat de Municipis de l'Alcoià i el Comtat, començarà, aquest cap de setmana, el programa de visites guiades de primavera.

  En aquesta edició, la primera de 2018, i després de les més de 500 persones que van participar en el cicle de rutes de 2017, s'han adherit els pobles de Gorga i Agullent (este últim després d'entrar a formar part de l'associació recentment).

  Alfafara va ser la primera població en mostrar la seua riquesa paisatgística amb la ruta per la Font de Carbonell i la Cova de les Finestres, el passat diumenge 25 de març. El dissabte 31 de març 'Descobreix Alcoi dels Moros i Cristians' serà la següent proposta. El mes d'abril continuaran les visites guiades: Millena l'1d'abril amb una ruta per l'entorn, el 7 d'abril Cocentaina amb un passeig per la història de l'Edat Mitjana a l'Art Deco, L'Orxa, el 8 d'abril, amb la ruta dels Pialatos (transcorre al voltant del Barranc de la Garrofera, per gaudir de les olors i paisatges de la Vall de Perputxent). En esta edició el senderisme botànic també estarà present amb les rutes de Bocairent, el 22 d'abril, i Muro el 29 d'abril.

  Tampoc podia faltar la pujada al cim del Benicadell des de L'Orxa, el 6 de maig, el senderisme etnològic i visita als masos de Mariola, el 13 de maig des de Banyeres de Mariola, la literatura amb la Ruta Literària del llibre 'Sí ha nevat' de Francesc Esteve, el 20 de maig a Agres, i la ruta dels oficis i tradicions el 26 de maig per Agullent.

  Tancaran La Volta a la Mariola Gorga, el 3 de juny, mostrant els seu entorn, i L'Alqueria d'Asnar, el 17 de juny, amb la visita a la Font del Baladre.

  Les visites són gratuïtes tot i que caldrà reserva pel caràcter limitat de les places disponibles. La inscripció es pot fer en les adreces electròniques de les oficines de turisme d'Agres, Alcoi, Banyeres de Mariola, Bocairent, Cocentaina i Muro d'Alcoi o Casa de Cultura d'Agullent.

  Pujar