26 de novembre de 2020 26/11/20

Un concurs d'idees decidirà l'equip redactor del "Pri" d'Al Azraq

  • El Col·legi d'Arquitectes col·laborarà en el projecte

L’associació de veïns de la zona Nord va acollir una nova reunió amb la finalitat de concretar les accions possibles per definir el Pla de Reforma Interior (PRI) de la Plaça Al Azraq tenint en compte el procés de participació realitzat.

A la reunió van assistir representants de tots els grups polítics amb representació a l’Ajuntament, associació de veïns de la zona Nord, empresa responsable del pla de participació i representant del Col·legi d’arquitectes d'Alacant.

Cal recordar que prèviament el Govern Municipal ja es va comprometre a encetar la redacció del PRI abans que comence el procés de EUROPAN, on es mantindran els principis bàsics arreplegats al document del Pla de Participació. Recordem que EUROPAN es un concurs biennal d'idees urbanes i arquitectòniques a nivell europeu on es presentarà Alcoi buscant idees per al node de Al-Azraq. «On els arquitectes tindran que partir tant dels resultats del Pla de participació com del Pla de Reforma Interior (PRI)», destaca el regidor de Territori i Ciutat Intel·ligent, Manolo Gomicia. Els representants d’EUROPAN, va realitzar una visita a la ciutat recentment i van indicar que al mes d’octubre es decidiran quines ciutats formaran part del projecte.

En la reunió es va acordar per unanimitat la creació d’un concurs d’idees per decidir l’equip que redactarà el PRI. En les primeres setmanes del mes de setembre es realitzarà una reunió del grup per definir les bases del concurs. Cal destacar que el col·legi d’arquitectes col·laborarà en el projecte, tant en l’inici com el desenvolupament. La base del PRI serà el document de participació, tenint en compte les noves característiques de la plaça i els canvis dels últims anys. A més, es va acordar començar les conversacions amb la guàrdia civil amb la finalitat de conèixer el futur de la caserna ubicada al final de la plaça.

«Hem de tenir una visió amplia de la Plaça Al-Azraq tenint en conte des del riu a l’avinguda Hispanitat, és a dir, tot el que conflueix en aquest node, punt neuràlgic de la zona nord i de la ciutat, que és un dels 3 nodes del projecte d’Alcoidemà conjuntament amb Rodes i Ceres. Tenim clar que són tres grans espais urbans que és imprescindible recuperar, capaços de vertebrar la ciutat i convertir-la en el municipi sostenible, integrat i innovador que tots els alcoians ens mereixem. Anem a transformar la nostra ciutat perquè per primera volta des de fa molts temps, tenim un pla per a fer realitat l’Alcoi del futur, un pla que ja estem executant», indica, Gomicia.

Pujar