elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Campanya d’educació Viària de la Policia Local congrega a més de 3.500 escolars

La Campanya d’educació Viària de la Policia Local congrega a més de 3.500 escolars

  Com ja ve sent habitual, la Policia Local d'Alcoi ha dut a terme la seua particular Campanya d'Educació Viària, en la qual han participat un total de 3.514 escolars. El nombre d'hores lectives ha estat de 552, repartides entre 392 hores teòriques i 160 pràctiques, les quals s'han dut a terme en 138 intervencions en centres escolars.

  Els 18 centres que han participat són: CP El Romeral, C P Sant Vicent, CP. Miguel Hernández, CP Horta Major, C. Salesians Sant Vicent Ferrer, Col·legi "La Presentació", C. Arnauda, Col·legi Santa Ana, C. Sant Vicent de Paül, CPE Especial Tomàs Llàcer, C. Salesians Juan XXIII, C. Sant Roc, C. Esclaves, C. La Salle, IES Andreu Sempere, IES Cotes Baixes, CIP Batoi i l'Escoleta "El Salvador".

  Pel que fa a la distribució d'alumnes per cursos escolar, han participat 1.014 d'infantil, 1.818 de primària, 632 de secundària i 50 d'educació especial; un total sensiblement inferior als 3.563 participants de l'any passat. Aquesta xifra simplement varia en funció dels alumnes mariculats.

  En relació al contingut del programa, aquest s'ha adaptat a l'edat dels alumnes, havent-hi un per Educació Infantil i Primària i un altre per a Secundària. Quant al programa dels més menuts han aprés: Coneixement dels diversos elements que componen l'entorn pròxim al xiquet; Les funcions de les normes i els senyals de circulació dirigides als vianants; Senyalització vertical, significat d'alguns senyals que han de coincidir amb les observables del seu entorn; Semàfor; Senyals dels agents i Comportament dels vianants en l'entorn pròxim, la importància del respecte a les normes de circulació. Per altra banda el programa de Secundària comprenia els següents aspectes: Caminant per la carretera; Circulant en bicicleta; Conducció del ciclomotor; Contacte amb persones víctimes d'accidents de trànsit i Parc infantil de trànsit.

  El regidor de Seguretat, Raül Llopis, ha volgut donar en primer lloc «les gràcies als centres participants, i als agents i oficials que porten endavant el programa, perquè realment és una formació complementària a l'escolar molt positiva». Llopis ha afegit que «és important l'educació viària des de xicotets, ja que a mitjà i llarg termini estem millorant la mobilitat de la ciutat; i com no tornar a donar l'enhorabona a la Policia Local d'Alcoi, que ja fa més de 50 anys que duu endavant el programa d'Educació Viària».

  Pujar