28 d’octubre de 2020 28/10/20

Augmenten les visites a la Font Roja en Setmana Santa

  Durant la Setmana Santa i el dia de l'Entrada, des de la regidories de Medi Ambient i Mobilitat es van posar en marxa serveis especials d'autobusos, per una banda per accedir a la Font Roja i per l'altra el ja consolidat servei llançadora que permet accedir al centre de la ciutat de forma directa des de el Poliesportiu o la Zona Nord. Els dos serveis han resultat un èxit.

  En primer lloc, cal destacar que van pujar 320 persones i van baixar 314 en autobús al paratge natural, en un dies en els quals l'accés en vehicle està restringit i només es pot pujar mentre hi haja places lliures d'aparcament. Les dades respecte a l'any anterior són una mica inferiors en quant al nombre d'usuaris de l'autobús, normal ja que aquest any l'ús s'ha habilitat des de divendres. En canvi, hi ha hagut més vehicles que han accedit, 362 aquest any per 258 el darrer any.

  Pel que fa als visitants atesos al Centre d'Informació les dades són les millors dels darrers anys.

  A més, podem ressaltar que la zona d'acampada es trobava a màxima capacitat entre el dissabte 15 i el diumenge 16. Els usuaris d'aquesta han pogut fer ús per primera vegada dels vestuaris amb dutxa. El servei s'ha prestat presentant el permís d'acampada i un document identificatiu al centre d'informació que els deixava la clau temporalment.

  Jordi Martínez, edil de Medi Ambient i Mobilitat, destaca que «estem molt satisfets perquè cada vegada hi ha més visitants al Parc Natural de la Font Roja, aquest any la gent que ha acampat ha pogut utilitzar els nous vestuaris i també ha estat en funcionament la nova il·luminació solar».

  Per altra banda, Martínez indica que «l'autobús llançadora s'ha consolidat, els visitants que accedeixen a la ciutat ja saben que poden aparcar tranquil·lament i anar al centre de la ciutat, i no solament la gent de fora, ja que molts veïns de la Zona Nord, també l'han fet servir».

  Pel que fa al servei d'autobús llançadora del dia de l'entrada va fer un total de 1218 viatges, dels quals 623 van fer la ruta de la Zona Nord i 595 la del Poliesportiu. El servei tenia una freqüència de pas de 30 minuts. Quan més viatgers van fer ús va ser a les 22.00 hores amb 191 viatgers i a les 10.00 amb 118, per contra les 13.30 i a les 14, tan sols el van utilitzar 2 i 8 respectivament. El servei va estar en marxa des de les 8 del matí fins les 23.30 hores.

  Pujar