14 d’octubre de 2019 14/10/19

Augmenten les places d'aparcament en la zona del Carrer València

Augmenten les places d'aparcament en la zona del Carrer València - (foto 1)
  • Amb les diferents modificacions hi haurà un total de 12 places més. La majoria de places, 59, s'aconsegueixen en zones amb habitatges i serveis

MÉS FOTOS
Augmenten les places d'aparcament en la zona del Carrer València - (foto 2)
Augmenten les places d'aparcament en la zona del Carrer València - (foto 3)

L'Ajuntament d'Alcoi ha començat hui el repintat als carrers València, Espejo, Castro del Río i La Rambla. En aquests carrers es passarà a aparcar en bateria, augmentant significativament el nombre de places. Això permetrà que la construcció del nou eix per a ciclistes i vianants que unirà la via verda amb l'entrada d'Alcoi des de la passarel·la per la qual passen 3.000 persones al mes no reduïsca el nombre d'aparcaments.

La nova ordenació d'aparcaments aconseguirà crear 12 places al carrer Espejo. En Castro del Rio i La Rambla, es guanyen 20 i 18 i es perden 12 en cadascuna, per la qual cosa el resultat és en total 14 places més, mentre que al carrer València, s'eliminen 32 i s'aconsegueixen 65, guanyant-se 33 places. És a dir, s'aconsegueixen un total de 59 places en una zona d'habitatges i serveis. Amb la via per a ciclistes i vianants desapareixeran 47 places en Tirant lo Blanc, en el tram que hi ha des de l'entrada a Alcoi fins a l'Estació de Ferrocarril, on no hi ha habitatges. Per tant en total hi haurà 12 places més. En aquest tram cal sumar que també està en el projecte l'augment de places al carrer Sant Lluís Bertran i els solars de l'Estació de Ferrocarril.

Cal ressaltar que la construcció d'aquest eix no suposarà la reducció de places en cap dels trams, ja que està projectat per a anar cobrint aquestes places i fins i tot augmentar-les.

El regidor d'Obres i Accessibilitat Universal, Jordi Martínez destaca que "en aquesta actuació que s'està realitzant en la zona del carrer València i Tirant lo Blanc, o que pretenem és que l'eliminació d'algunes places pel nou eix per a vianants i ciclistes no afecte el tema de l'aparcament. Per tant, al final hem buscat noves bosses d'aparcament i habilitar les que hi ha per a racionalitzar-les perquè no es perden aparcaments, sinó que fins i tot s'incrementen".

Recordem que la via per a ciclistes i vianants és un projecte cofinançat per Fons Feder a través de la Direcció General de Fons Municipals de la Generalitat Valenciana.

ocultar
Augmenten les places d'aparcament en la zona del Carrer València
Pujar