elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Arrossega diversos metres a una dona de 72 anys a Alcoi per robar-li la bossa

Arrossega diversos metres a una dona de 72 anys a Alcoi per robar-li la bossa
  • La Policia Nacional ha detingut l'autor de nombrosos robatoris a ancianes aquesta setmana

Agents de la Policia Nacional de la Comissaria d'Alcoi han detingut un home de nacionalitat espanyola, de 38 anys d'edat, com a presumpte autor de cometre tres robatoris amb violència mitjançant la modalitat del "estirada" a persones d'avançada edat. En un d'ells la víctima va patir lesions després de caure a terra.

La investigació va ser duta a terme per agents de la Brigada Local de Policia Judicial arran de tres robatoris amb violència comesos a la ciutat d'Alcoi en un curt període de temps de cinc dies, donant-se la circumstància que tots ells consistien en la sostracció de la bossa de dones d'avançada edat mitjançant el mètode de l'estrebada el que va fer sospitar als agents que l'autor podria tractar-se de la mateixa persona.

El modus operandi consistia a localitzar una víctima vulnerable que portara una bossa, moneder o qualsevol objecte de valor o interès per al presumpte autor. Un cop localitzada la seguia i quan trobava l'ocasió agafava l'objecte i tirava d'ell amb la suficient força com per aconseguir arrabassar-li.

Per realitzar els robatoris, el sospitós va escollir com a víctimes ideals a dones d'entre 60 i 80 anys d'edat. Totes elles es trobaven caminant pel carrer amb la seua bossa a la mà i després d'aprofitar un descuit, els va propinar una forta estrebada amb el qual va aconseguir prendre'ls, arribant a tirar i arrossegar diversos metres pel terra a una d'elles, ocasionant-li lesions per les que va haver de ser assistida en un centre mèdic.

Amb les manifestacions i descripcions aportades per les víctimes els investigadors van determinar que l'autor de tots ells era el mateix a causa del curt període de temps amb què van ser comesos, el modus operandi utilitzat i característiques de les víctimes, sent finalment localitzat i detingut com a presumpte autor de tres delictes de robatori amb violència.

El detingut, amb multitud d'antecedents per fets similars, va ser posat a disposició de Jutjat d'Instrucció de Guàrdia de la localitat d'Alcoi.

El "Pla Major Seguretat" de la Policia Nacional

Aquests fets havien ocasionat una gran alarma social a la ciutat, especialment entre les persones d'edat avançada, les quals són conscients que a més de ser potencials víctimes d'aquest tipus de fets, se'ls afegeix la por a les lesions que puguin patir durant el estirada causa de la força amb què actuen els autors d'aquest tipus de fets ia les possibles caigudes que els puguen ocasionar.

La Policia Nacional, a través de la Delegació de Participació Ciutadana porta a terme el "Pla Major seguretat" dirigit a la gent gran que són més vulnerables, amb el qual s'imparteixen recomanacions en centres de dia i gent gran per evitar ser víctimes d'aquest tipus de delictes.

Pujar