10 de desembre de 2019 10/12/19

Alcoi serà el lloc on els polítics i la societat decidiran si aposten pel Dret Civil Valencià

Alcoi serà el lloc on els polítics i la societat decidiran si aposten pel Dret Civil Valencià - (foto 1)

  Alcoi serà demà per la vesprada la seu de la «Jornada de Dret Civil Valencià i Reforma de la Constitució Espanyola» on el món jurista i els polítics valencians debatran les diferents possibilitat de reformar la Constitució per a exercir les competències de Dret Civil que reconeix l'Estatut d'Autonomia. La jornada organitzada per l'Ajuntament d'Alcoi, la Real Acadèmia de la Cultura Valenciana (RACV) i l'Associació de Juristes Valencians, serà inaugurada pel Conseller de Transparència, Manuel Alcaraz i clausurada per la Secretària Autonòmica, Zulima Pérez.

  Vora 200 municipis de tota la Comunitat han aprovat la moció de Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) entre ells, Alcoi, on va ser refrendada per unanimitat, per reclamar les competències en Dret Civil. Altres comunitats com Catalunya, Navarra, Euskadi, Galícia, Illes Balears i Aragó si les tenen reconegudes però la Comunitat Valenciana, malgrat estar inclòs a l'Estatut d'Autonomia ha sofert sentències en contra.

  La línia per a poder recuperar el Dret Civil Valencià és una reforma en la Constitució Espanyola. Es considera prioritari que hi haja un ampli consens polític i social per a reclamar aquest aspecte i la Jornada d'Alcoi serà clau per a poder aconseguir-lo.

  La Regidora de règim Jurídic, Lorena Zamorano, destaca: «Una vegada més, la nostra ciutat torna a ser punt de celebració d'una jornada important, demostrant la capacitat de lideratge que hem recuperar als últims anys dintre de la Comunitat Valenciana. Alcoi és conegut i reconegut com una de les ciutats valencianes més importants. En aquesta ocasió, hem d'agrair les gestions de l'alcoià Juan José Tortajada, president del Consejo Valenciano de Colegios de Abogados, a favor de la celebració de l'acte en la ciutat . Esperem que les nostres muntanyes puguen veure un pas decidit perquè els valencians tinguem el Dret Civil com ja el tenen en altres comunitats, confiem en l'esperit d'Alcoi».

  En la Taula Rodona participarà Ana Barceló del PSPV; Isaura Navarro de Compromís; María José Ferrer San Segundo del PP; Emigdio Tormo de Ciudadanos; Fabiola Meco de Podemos; y Ricardo Sixto, diputat nacional de 'A la valenciana'. José Ramón Chirivella, President de la Associació de Juristes Valencians (AJV)serà el moderador. La jornada començarà a les 17.30 hores a l'Àgora d'Alcoi.

  ocultar
  Alcoi serà el lloc on els polítics i la societat decidiran si aposten pel Dret Civil Valencià
  Pujar