10 de desembre de 2019 10/12/19

Alcoi rep una nova subvenció per al programa d’Itineraris d’Inserció Sociolaborals

Alcoi rep una nova subvenció per al programa d’Itineraris d’Inserció Sociolaborals - (foto 1)
  • La concessió per tercer any consecutiu d’aquesta ajuda avala els bons resultats del programa

L’Ajuntament d’Alcoi ha aconseguit una nova subvenció de la Conselleria de Polítiques Inclusives i el programa Operatiu del Fons Social Europeu (FSE) de la Comunitat Valenciana 2014-2020 per realitzar el Programa d’Itineraris d’Inserció Sociolaboral de Persones en Risc o situació d’Exclusió Social. Aquest programa, que estrenava instal·lacions pròpies al carrer Sant Doménec aquest mateix any, té com a objectiu millorar l’ocupabilitat de les alcoianes i alcoians que es troben en aquesta situació.

En els sis primers mesos del 2019 s’han atés a 165 persones, totes elles amb un itinerari personal individualitzat, en el que han de realitzar sessions individuals i grupals, amb el fi de millorar les seues competències bàsiques i transversals per facilitar la integració i l’accés al mercat laboral.

Un total de 13 persones han aconseguit un lloc de feina i 21 persones s’han incorporat al sistema educatiu, matriculant-se en l’Escola de Persones Adultes «Orosia Silvestre» per obtenir el títol d’Ensenyament Secundari Obligatori; han realitzat el curs de preparació als cicles de formació professional o han assistit a les classes de castellà per immigrants. També hi ha un alt nombre de participants que, en realitzar els itineraris, han decidit participar en els programes de millora de l’ocupabilitat 2019, o en les accions de «Labora», antic Servef, per aconseguir una certificació que els ajude a accedir a un lloc de feina.

La regidora de Polítiques Inclusives, Aranza de Gracia, destaca el bon fer dels professionals d’aquest programa: «Cal destacar la bona tasca realitzada pels professionals que porten endavant aquest programa per millorar l’ocupabilitat de les persones en risc o situació d’exclusió social. Al govern vam decidir inaugurar, a principis d’any, unes oficines pròpies, que es podien incloure dins de la subvenció, per seguir impulsant el programa i que els participants pogueren obtenir millors resultats. Els bons resultats d’aquests sis primers mesos de l’any, i la nova subvenció de Conselleria, ens demostren que va ser una decisió encertada pel que continuarem treballant en aquesta línia».

ocultar
Alcoi rep una nova subvenció per al programa d’Itineraris d’Inserció Sociolaborals
Pujar