elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Alcoi es mostra al món com una destinació turística intel·ligent i sostenible

Alcoi es mostra al món com una destinació turística intel·ligent i sostenible
  • La regidora de Turisme, Lorena Zamorano, realitza una valoració positiva de la presència de la ciutat en FITUR

Alcoi ha sigut present en FITUR, la Fira de Turisme Internacional que se celebra a Madrid, i al llarg de les jornades del dimecres i el dijous ha donat a conéixer les últimes accions que s'estan duent a terme en matèria de turisme, mostrant-se al món com una destinació turística intel·ligent i sostenible.

Aquesta edició ha estat, de nou, marcada per la pandèmia, si bé i a malgrat absències i restriccions, ja que no ha sigut una edició al cent per cent, la regidora de Turisme, Lorena Zamorano, assenyala que “la valoració de la presència d'Alcoi en FITUR és positiva, ja que el seu caràcter internacional facilita la difusió de les accions a gran escala, bàsic per a atraure i diversificar el turisme que puga arribar a la nostra ciutat. D'altra banda, també ens permet conéixer noves maneres de promocionar el turisme i nous productes, per la qual cosa ha sigut interessant ser presents”. L'edil ha mantingut diferents reunions de treball en les quals abordar possibles col·laboracions de cara a promocionar la nostra ciutat en el context d'un turisme intel·ligent i sostenible, s'ha presentat la segona edició d'‘Alacant Interior Gastronòmic’, i han presenciat presentacions d'empreses de la zona.

En aquesta edició, entre els aspectes que s'ha promocionat d'Alcoi està el ser una Destinació Turística Intel·ligent, la qual cosa suposa una diferenciació respecte als que no ho són, i que aporta una sèrie de valors afegits a nivell econòmic, social i mediambiental, així com una major i millor accessibilitat, tant física com tecnològica, i una especial incidència en la sostenibilitat.

Precisament, Alcoi ha presentat en FITUR el Pla de Sostenibilitat Turística, que suposarà un revulsiu per a la ciutat, comptant amb tres milions d'euros dels fons europeus Next Generation, del Pla de Recuperació i Resiliència del nostre país. L'alcalde, Toni Francés, va presentar el dijous aquest pla d'actuacions, que engloba sis projectes per a la dinamització turística i la recuperació del patrimoni industrial. Cal recordar que entre les accions previstes està ‘Alcoi Time Machine’, un projecte de realitat virtual que permetrà una recreació històrica de les principals indústries de la ciutat, així com l'habilitació d'un centre d'interpretació de la societat industrial en el conjunt històric del Molinar.

“Continuarem treballant per a promocionar un turisme sostenible i intel·ligent, una estratègia que s'emmarca en l'estratègia Smart City que desenvolupa Alcoi, ja que considerem que aqueix és el camí i el turisme que volem per a la nostra ciutat. Esperem que l'any vinent ja puguem trobar-nos tots en Fitur, un fòrum indispensable per al sector”, apunta la regidora de Turisme.

Pujar