elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

ACTAIO organitza a Alcoi una Jornada d'estereotips de gènere amb professionals de diferents sectors i alumnes de l'ESO

ACTAIO organitza a Alcoi una Jornada d'estereotips de gènere amb professionals de diferents sectors i alumnes de l'ESO
  • Homes i dones que destaquen pel seu gènere en professions tradicionalment estereotipades han traslladat a l'alumnat les seues experiències i el seu treball

MÉS FOTOS
ACTAIO organitza a Alcoi una Jornada d'estereotips de gènere amb professionals de diferents sectors i alumnes de l'ESO - (foto 2)
ACTAIO organitza a Alcoi una Jornada d'estereotips de gènere amb professionals de diferents sectors i alumnes de l'ESO - (foto 3)
ACTAIO organitza a Alcoi una Jornada d'estereotips de gènere amb professionals de diferents sectors i alumnes de l'ESO - (foto 4)

ACTAIO (Acord Territorial per l'ocupació d'Alcoi-Ibi-Ontinyent) ha organitzat aquest dimarts, 20 de desembre, en Àgora Alcoi, una Jornada sobre els estereotips de gènere existents en diferents professions i sectors. La iniciativa ha reunit diferents professionals que destaquen pel seu gènere en professions estereotipades, amb la finalitat d'explicar a l'alumnat allí present les seues experiències i el seu treball.

L’alumnat que ha asistit a la trobada procedía dels centres educatius  IES Andreu Sempere, IES Pare Vitòria i el Col·legi Sant Vicent Ferrer-Salesians.

La Jornada ha començat amb un breu discurs d'Alberto Belda (regidor d'Ocupació, Empresa i Formació), qui ha introduït als joves el tema principal de la trobada: que les professions no tenen gènere.

Després de la seua presentació, dues tècniques d’ACTAIO, Macarena Florencio i Sara Fullana, han explicat la dinàmica de l'activitat, i han conclòs donant pas a les xarrades amb els professionals.

Onze treballadors i treballadores han conversat amb l'alumnat sobre la seua trajectòria personal i professional, sobre el seu treball i per a respondre'ls qualsevol dubte.

Concretament han sigut Rut Sanz, de fusteria metàl·lica i PVC; Juanma LLORCA, de laboratori clínic; Carla García, del sector de la informàtica; Marcos Bernabé, d'estilisme d'indumentària i maquillatge; Beatriz Muñoz, representant al sector de la fusta; Ester Castelló i Raquel Pascual per a parlar del sector de l'electricitat; José Francisco Pérez, sobre educació infantil; i Olga Linares, de mecanitzat. La xarrada de Mari Santonja, del sector de l'automoció, ha sigut tot un èxit, degut a l'atractiu del cotxe de carreres que ha portat a la Jornada. Saúl Julià, també ha sigut dels més destacat per la seua experiència en auxiliar d'infermeria i per últim, Olga Linares, de mecanitzat.

Per a finalitzar la trobada els alumnes han exposat els aspectes que més els han cridat l'atenció i què destacarien de la trobada amb els diferents professionals. Segons els organitzadors, els seus comentaris han posat en manifest l'èxit de la Jornada i han incidit en el lema que els treballs no tenen gènere.

El Projecte Experimental VII està subvencionat per Labora Servei Valencià d'Ocupació i Formació i pel Ministeri de Treball i Economia Social, formant part del programa AVALEM TERRITORI.

 

Pujar