elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Més de 1.300 persones festeres participaran al Trofeu Filaes

Més de 1.300 persones festeres participaran al Trofeu Filaes
    MÉS FOTOS
    Més de 1.300 persones festeres participaran al Trofeu Filaes - (foto 2)

    El Centre d’Esports va acollir  ahir el sorteig de les competicions del Trofeu Filaes, que es diputarà el dijous 13  i divendres 14 d’abril i que té un cartell anunciador obra de Juan Climent.

    Aquest any participaran un total de 1.312 persones festeres de ple dret de diferents fiales.

    La principal novetat en aquesta edició és el canvi en la cursa, que passa de ser una cronoescalada a un cros pels voltants del Poliesportiu Francisco Laporta, així es solucionaran les tres principals queixes dels participants; la ubicació de la prova a Batoi, lluny de l’ambient de festa i esport, l’exigència del recorregut, amb molta pendent i la distància, ja que era molt curt. El recorregut serà lineal i transcorrerà per camins i sendes dels voltants del poliesportiu. La distancia a córrer és d’aproximadament 5000 m. L’inici de la prova estarà a la pista d’atletisme del esmentat poliesportiu. Les filaes presentaran equips de quatre membres. L’eixida serà de tots els participants a la vegada, comptabilitzant al final la suma del temps dels quatre membres participants. La cursa serà divendres, ja que dijous, molta gent que participava en altres esports no podia correr. «Amb tots els canvis busquem fomentar la participació», indica el regidor d’Esports, Alberto Belda.

    També s’incorpora la categoria juvenil en futbol8. 

    Continuarà la pilota valenciana que es va iniciar l’any passat en la modalitat de raspall, aquesta competició es diputarà dijous pel matí. El motiu que siga dijous es per poder ajornar aquestes proves a divendres en cas de pluja.

    També es manté que els esportistes de categoria inferior podran competir amb una categoria d'edat superior, és a dir, benjamins en alevins, alevins en infantils i infantils en cadet. Es parla de categories per edats, no per sexe, per tant les dones poden competir, sempre que paguen la fulla completa.

    El trofeu filaes es va disputar per primera vegada l'any 1977, organitzat per la filà Muntanyesos amb motiu del seu any d'alferes, per tant aquest any fa ja 40 anys, i serà l’edició 41.

    Pel que fa als terminis l'últim dia per a presentar la inscripció de la filà,serà el 24de febrer i el 16 de març serà el sorteig a les 19,30 hores.

    Per a poder participar en el Trofeu la persona ha de pagar fulla completa en la seua filà,  per tant els socis no poden competir, per aquest motiu  l’Associació de Sant Jordi, ha verificat que tots els festers o festeres ho són.

    Pujar