elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L’Ajuntament d’Alaquàs signa els convenis de col·laboració amb les ONGs triades pels centres escolars del municipi per al Joc Solidari 2021

L’Ajuntament d’Alaquàs signa els convenis de col·laboració amb les ONGs triades pels centres escolars del municipi per al Joc Solidari 2021
  • Aquestes entitats han rebut un total de 4.200 euros per a projectes de cooperació internacional, concretament 600 euros cadascuna

L’Alcalde d’Alaquàs, Toni Saura, ha signat aquesta setmana els convenis de col·laboració amb les ONGs elegides pels centres escolars del municipi per a participar en “El Retorn” del Joc Solidari 2021 que va tindre lloc el curs passat. Les entitats han rebut un total de 4.200 euros per a projectes de cooperació internacional, concretament 600 euros cadascuna. D’aquests diners, l’Ajuntament d’Alaquàs ha aportat un total de 2701 euros i la resta provenen dels diners recaptats en els diferents Mercats Solidaris celebrats a Alaquàs durant les festes nadalenques 2021, dos per part del l’IES Clara Campoamor i dos per part de l’Ajuntament.

Les entitats que enguany han participat en aquest projecte són: Fundación Infantil Ronald McDonald amb el projecte “Un hogar fuera del hogar” de Chicago, que col·laborarà amb un projecte amb incidència internacional oferint llars a famílies en tractament mèdic. Va ser elegit pel centre d’educació infantil i primària González Gallarza. El col·legi Ciutat de Cremona va triar l’ONGD Talha Xirivella amb el “Projecte d’atenció especial a la població amb diversitat funcional saharaui dels campaments de Tindouf”. El centre Mare de Déu de l’Olivar I va elegir la Fundació Serra Schöntal amb el projecte “Una sonrisa para nuevas oportunidades”, Puerta Abierta Recreando, Buenos Aires (Argentina), per a l’atenció bucodental de xiquetes i xiquets que viuen a orfenats.

Per la seua banda, el col·legi Bonavista i el Vila d’Alaquàs van triar ambdós la Fundació Vicent Ferrer amb el projecte “Bicicletas con poder” per a la dotació de bicicletes per a joves estudiants de secundària als estats de Andhra Pradesh i Telangana (India)” per a facilitar l’assistència a centres de formació. El centre Sanchis Almiñano va elegir l’ONGD “De mi Casa a tu Casa” amb el projecte “Ningún niño/a sin futuro” a Juan Santiago-Elías Piña (República Dominicana) per a la creació de biblioteques en escoles rurals i el centre Madre Josefa  Campos va triar l’Associació Solidària Madre Josefa Campos amb el projecte “Casa de Acogida Madre Josefa Campos” per a xiquetes i joves en situació d’exclusió social a les regions de Casma (Perú).

Donada la situació generada per la pandèmia, l’Ajuntament d’Alaquàs va decidir adaptar l’edició del Joc Solidari 2021 per tal que l’alumnat poguera continuar gaudint d’aquesta iniciativa creada per sensibilitzar i recaptar fons per a projectes de cooperació internacional. Per això, el departament de Joventut i Cooperació Internacional de l’Ajuntament d’Alaquàs va posar en marxa “El Retorn”, un nou plantejament dins de les aules per tal de respectar les mesures de seguretat a través del qual cada classe jugava només amb l'alumnat de la seua aula però coordinant-se amb la resta d'aules per tal de salvar-se de L'EXTINCIÓ! L’activitat es va iniciar el passat 3 de maig i va finalitzar el 28 de maig i va comptar amb el treball conjunt del personal tècnic municipal de Joventut i el professorat dels centres d’educació primària.

Al voltant de 800 alumnes de 5é i 6é de primària de tots els col·legis d’Alaquàs van poder participar en aquesta experiència centrada en els Objectius de Desenvolupament Sostenible, Agenda 2030 i per a la seua posada en marxa es va fer ús de la metodologia d'escape room.

Pujar