5 de juliol de 2020 5/7/20

El Consell Valencià de Cultura celebra el seu Ple de febrer al Castell d'Alaquàs

El Consell Valencià de Cultura celebra el seu Ple de febrer al Castell d'Alaquàs - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  El Consell Valencià de Cultura celebra el seu Ple de febrer al Castell d'Alaquàs - (foto 2)
  El Consell Valencià de Cultura celebra el seu Ple de febrer al Castell d'Alaquàs - (foto 3)
  El Consell Valencià de Cultura celebra el seu Ple de febrer al Castell d'Alaquàs - (foto 4)
  El Consell Valencià de Cultura celebra el seu Ple de febrer al Castell d'Alaquàs - (foto 5)
  El Consell Valencià de Cultura celebra el seu Ple de febrer al Castell d'Alaquàs - (foto 6)
  El Consell Valencià de Cultura celebra el seu Ple de febrer al Castell d'Alaquàs - (foto 7)

  El Consell Valencià de Cultura celebrava este matí al Castell d'Alaquàs el seu Ple extraordinari del mes de febrer. La institució consultiva de la Generalitat Valenciana es sumava d'aquesta manera a la celebració del centenari del Castell.

  A les portes del monument, el president del CVC el Professor Santiago Grisolía era rebut per l'Alcaldessa d'Alaquàs Elvira Garcia Campos junt al regidor de Cultura Toni Saura i la resta de regidors de la corporació municipal.

  L'alcaldessa ha aprofitat la seua intervenció per posar de relleu la figura del Castell com "espai social, cultural, formatiu, lúdic i obert". A més, la primera edil ha exposat al Consell els projectes del consistori quant a patrimoni cultural, en especial el reconeixement com a Bé d'Interés Cultural del Cant de la Carxofa, en un expedient conjunt d'altres Cants de l'Horta de naturalesa semblant.

  Per acabar l'Alcaldessa ha lliurat al Consell la serigrafia de Carme Mateu titulada "La pau", com també les Declaracions institucionals amb què el consistori va iniciar i concloure l'any de celebracions del centenari.

  Per la seua banda el president Grisolía ha pronunciat unes paraules d'agraïment per l'hospitalitat i ha concedit a l'ajuntament, en nom del Consell Valencià de Cultura, la Medalla de la institució. La cita ha finalitzat amb un recorregut per les diferents estades del monument.

  Pujar