elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

16 alumnes finalitzen el programa de formació i ocupació "Et Formem" al Centre Francesc Ferrer Martí d´Alaquàs

16 alumnes finalitzen el programa de formació i ocupació "Et Formem" al Centre Francesc Ferrer Martí d´Alaquàs
  MÉS FOTOS
  16 alumnes finalitzen el programa de formació i ocupació "Et Formem" al Centre Francesc Ferrer Martí d´Alaquàs - (foto 2)
  16 alumnes finalitzen el programa de formació i ocupació "Et Formem" al Centre Francesc Ferrer Martí d´Alaquàs - (foto 3)

  Un total de 16 alumnes finalitzaven el passat dimecres 17 d’abril el curs de Jardineria i Atenció Sociosanitària realitzat al Centre de Formació Francesc Ferrer Martí d’Alaquàs i per al que van ser contractats per l’Ajuntament d’Alaquàs durant més d’un any.

  Aquestes accions formatives formen part del Programa Mixt d’Ocupació i Formació Escoles d’Ocupació ET FORMEM del LABORA(antic SERVEF) destinat a persones amb dificultats d’inserció laboral o pertanyents a col·lectius vulnerables. L’alumnat ha tingut l’oportunitat de millorar la seua qualificació així com la seua inserció laboral participant en la realització d’obres i serveis al nostre municipi.

  El curs especialitzat en Jardineria, on han participat 8 alumnes, ha tingut una duració de 16 mesos i ha constat d’una part teòrica i una altra pràctica. Els participats han pogut posar en pràctica els coneixements apresos mitjançant el manteniment i la reparació d’elements vegetals en diferents jardins del nostre municipi. Un treball que els ha permès obtindre el Certificat de Professionalitat de nivell 1.

  Per la seua banda, el curs d’Atenció Sociosanitària a persones dependents en institucions socials al qual han participat 8 alumnes més, ha tingut una duració de 12 mesos. El programa que ha combinat la formació teòrica i pràctica ha finalitzat amb l’obtenció dels corresponent Certificats de Professionalitat nivell 1 per part de tots i totes les participants.

  A l’acte de cloenda al que va assistir el Director del Centre, Pepe Latorre i els professors encarregats del curs, també van voler estar l'Alcaldessa d'Alaquàs, Elvira García Campos i el Regidor d’Ocupació Toni Saura. L'Alcaldessa, que va felicitar als alumnes per aquesta etapa que finalitza, va posar de manifest la importància d’aquestos Programes Mixtos d’Ocupació i Formació que tenen per objectiu dinamitzar l’ocupació i garantir la continuïtat de la formació dels seus participants.

  En la mateixa línia, el regidor d'Ocupació Toni Saura que va aprofitar la seua intervenció per felicitar-los per aquesta nova capacitació professional adquirida, també els va animar a seguir formant-se al llarg de la seua vida i a fer ús d’aquestes eines per accedir al mercat laboral. Saura els va recordar que, l'Ajuntament d'Alaquàs disposa dels programes necessaris per a seguir adquirint coneixements en les matèries que han triat o en altres camps professionals.

  Pujar