elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Alaquàs, protagonista a la celebració del III Congrés Estatal d'horts ecològics urbans i periurbans

Alaquàs, protagonista a la celebració del III Congrés Estatal d'horts ecològics urbans i periurbans
  • Durant dues jornades, els dies 18 i 19 de juny, més d'un centenar d'experts i expertes han pogut compartir iniciatives i coneixements sobre agricultura urbana i periurbana

MÉS FOTOS
Alaquàs, protagonista a la celebració del III Congrés Estatal d'horts ecològics urbans i periurbans - (foto 2)
Alaquàs, protagonista a la celebració del III Congrés Estatal d'horts ecològics urbans i periurbans - (foto 3)

El III Congrés Estatal d'horts ecològics urbans i periurbans organitzat per la Societat Espanyola d'Agricultura Ecològica (SEAE) i celebrat en el Centre Cultural de la Beneficència a València, s'acomiadava cedint el protagonisme als horts urbans d'Alaquàs. El municipi ha participat de forma activa en unes jornades que han servit perquè més d'un centenar experts de tot l'Estat espanyol i Llatinoamèrica hagen compartit iniciatives i experiències sobre agricultura urbana i periurbana.

En la jornada del dimarts 19, es va presentar la proposta ''Els horts Urbans d'Alaquàs. Camí cap a un projecte educatiu'' en una ponència a càrrec de Lluís Planells, on es va fer un repàs a la composició, evolució i principals aspectes relacionats amb l'espai agrícola d'Alaquàs: normativa, gestió i repàs dels principals inconvenients per al sector i les propostes de millora.

Lluis Planells va voler destacar les activitats realitzades entorn als horts i presentar un projecte educatiu que pretén aconseguir que els Horts Urbans d'Alaquàs siguen també un recurs educatiu d'importància per a la població.

Els membres de l'AMPA Camí de la tancaeta del col·legi Bonavista, Rosa Valero i Jaime Marquès van presentar la iniciativa ''Hort escolar gestionat per una AMPA'' amb la qual van poder mostrar el treball educatiu que realitzen amb els escolars de l'etapa de primària i infantil i que s'ha convertit en tasca clau per a la transmissió de valors, participació i conservació de la naturalesa i el medi ambient.

Per a finalitzar es va realitzar una visita als horts. Van participar els i les assistents al Congrés, usuaris dels horts i alumnes dels tallers d'ocupació de l'especialitat de jardineria del Centre Municipal de Formació. A més del passeig guiat per l'espai dels horts on es va poder veure l'estat de l'horta i els treballs dels usuaris; va tindre lloc un taller sobre agricultura urbana i familiar ecològica on Mariano Bueno va fer gaudir als assistents dels seus coneixements en agricultura ecològica.

A totes i a tots els va mostrar diferents estratègies, formes de maneig d'herbes i cultius, productes naturals a utilitzar, fins i tot eines curioses per a facilitar el cultiu d'hortalisses.

Pujar