elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Alaquàs commemora el Dia Internacional de la Ciutat Educadora

Alaquàs commemora el Dia Internacional de la Ciutat Educadora
  • L’Auditori Nou d’Alaquàs va acollir una conferència i la lectura de la carta de Ciutats Educadores per part dels diferents col•lectius del municipi implicats en l’educació

MÉS FOTOS
Alaquàs commemora el Dia Internacional de la Ciutat Educadora - (foto 2)
Alaquàs commemora el Dia Internacional de la Ciutat Educadora - (foto 3)

Alaquàs va celebrar ahir dimarts 30 de novembre la commemoració del Dia Internacional de la ciutat Educadora amb un acte celebrat a l’Auditori Nou sota el lema “La Ciutat Educadora no deixa enrere ningú”. Una trobada convocada per l’Ajuntament d’Alaquàs amb l’objectiu de continuar mostrant el seu compromís amb els principis de la Carta de les Ciutats Educadores i fer partícip, al mateix temps, a tota la població i col·lectius implicats en l’educació. L’acte va ser traduït a la llengua de signes.

L’acte es va iniciar amb la projecció d’un vídeo a través del qual es mostren els diferents recursos educatius que ofereix l’Ajuntament d’Alaquàs així com els col·lectiu i associacions implicades. Una successió d’imatges estructurades en les diferents matèries transversals en l’educació: civisme, convivència, cultura, patrimonio, oci educatiu, drets i solidaritat, espais i serveis públics, formació permanent, participació, sostenibilitat i medi ambient i esports. El vídeo es pot veure a través d’aquest link: https://www.youtube.com/watch?v=ilQKd7zCHbs.

A continuació va intervindre l’Alcalde d’Alaquàs, Toni Saura, qui va agrair la presència i participació de tots els col·lectius implicats i el seu esforç per continuar apostant per l’educació des de tots els àmbits.

Després va tindre lloc la conferència a càrrec de José Antonio Fernández Bravo, Doctor en Ciències de l'Educació, investigador i escriptor, qui va estar acompanyat per la Regidora d’Educació, Marian Espert. En la xarrada, el ponent va posar de manifest la importància d’escoltar a les xiquetes i els xiquets. A continuació es va obrir un torn de preguntes per al públic assistent.

L’acte va finalitzar amb la lectura del manifest de Ciutats Educadores per part dels representants dels diferents col·lectius que d’una manera o altra formen part de l’educació a Alaquàs: centres d’educació primària i infantil, centres d’educació secundària, escoles d’educació infantil, centres d’educació per a persones adultes, diversitat i persones majors, Unió Musical d’Alaquàs, Consell de Xiquetes i Xiquets, Consell de Dones, Esports, Associació d’Hostalers i Restauradors d’Alaquàs, Corresponsals Juvenils, cultura, col·lectius festers, falles, centre de salut i per finalitzar, l’Alcalde d’Alaquàs.

A més, i com a colofó a aquest acte, el vestíbul de l’Auditori Nou va acollir un mural en record d’aquest dia en el qual totes les persones participants van deixar la seua empremta a través de missatges i dedicatòries i que es podrà contemplar a l’àrea d’Educació de l’Ajuntament d’Alaquàs.

 

Pujar