elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Alaquàs celebra l'exaltació de les Falleres Majors per a l’any 2023

Alaquàs celebra l'exaltació de les Falleres Majors per a l’any 2023
  • Vera Martínez Silla i Carolina Sanchis Mengod són rebudes entre aplaudiments en un acte on es va donar cita tota la societat fallera del municipi així com una gran representació d’associacions, col·lectius locals i Juntes Locals Falleres d’altres municipi

MÉS FOTOS
Alaquàs celebra l'exaltació de les Falleres Majors per a l’any 2023 - (foto 2)
Alaquàs celebra l'exaltació de les Falleres Majors per a l’any 2023 - (foto 3)
Alaquàs celebra l'exaltació de les Falleres Majors per a l’any 2023 - (foto 4)

Alaquàs va celebrar el passat dissabte 23 d’octubre l’Exaltació de les Falleres Majors per a l’any 2023: Vera Martínez Silla i Carolina Sanchis Mengod. Un emocionant acte en el qual les màximes representats van ser donades a conéixer davant de tot el món faller i social del municipi.

L’acte es va iniciar amb un espectacle d’acrobàcia. A continuació, van ser rebudes a l’escenari les màximes representants falleres per a l’exercici 2023. L’Alcalde d’Alaquàs, Toni Saura, i el Regidor de Falles, Alejandro Ramos, van ser els encarregats d’imposar la banda i la joia que les acredita com a Falleres Majors d’Alaquàs i van ocupar el seu lloc.

A continuació, les màximes representants van rebre un quadre com a mostra de gratitud i record del seu regnat que ara comença així com una gran quantitat de flors per part de les comissions falleres a les quals pertanyen, la Falla Plaça de la Llibertat i Falla Avinguda Genovés així com per part també de la Junta Local Fallera i de l’Ajuntament d’Alaquàs.

Com a mantenidora de l’acte va actuar la Fallera Major Infantil de València de l’any 2015, Maria Dondéris Sanchis, que va oferir unes paraules a les màximes representants per tal d’oferir-les un reflex de les experiències que viuran. La mantenidora va rebre en agraïment a la seua presència, una serigrafia original de Pilar Garcia Portalés, pertanyent a una col·lecció de 200 exemplars realitzada amb motiu de la recuperació del Castell-Palau d’Alaquàs l’any 2003.

A continuació, i en presència de totes les persones que componen la Junta Local Fallera d’Alaquàs, van dirigir unes paraules de felicitació a les representats el Regidor de Falles de l’Ajuntament d’Alaquàs i l’Alcalde d’Alaquàs i President Nat.

No van faltar a continuació les felicitacions de les Falleres Majors d’Alaquàs del 2022, Judith Díaz Gomáriz i Sara Morcillo Torralba, de l’Associació Cultural Fallers pel Món i de les Juntes Locals Falleres convidades dels municipis d’Alberic, La Pobla de Vallbona, La Vall d’Uixò, Torrent, Aldaia, Alfafar, Benetússer, Catarroja, Massanassa, Picanya, Sedaví, Manises i Silla. A continuació es va rebre a la Jutgessa de Pau d’Alaquàs, Pilar Latorre i a una representació de les entitats, associacions culturals i col·lectius locals: Policia Local d’Alaquàs, Unió Musical d’Alaquàs, Confraria de la Mare de Déu de l’Olivar, Associació Cultural Andalusa, Associació Amics de la Cordà i Associació Amigues i Amics del Cant de la Carxofa. Després es va rebre a les i els representants de les onze comissions falleres d’Alaquàs: Plaça de la Llibertat, Avinguda Vicent Andrés Estellés, Plaça Buenos Aires, Cervantes, Avinguda Miguel Hernández, Verge de l’Olivar, Camí Vell de Torrent, Plaça d’Espanya, Bonavista, Avinguda Genovés i 18 de Juliol.

Pujar