elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Alaquàs aprova el seu Pla de Mobilitat Urbana Sostenible

Alaquàs aprova el seu Pla de Mobilitat Urbana Sostenible

  El Ple de la Corporació Municipal d’Alaquàs celebrat ahir, 25 de juliol, donava llum verda a l’aprovació del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible, un ambiciós projecte que té per objectiu traçar l’itinerari de les actuacions que és duran a terme en el nostre municipi per a fomentar els trasllats interns de manera sostenible, potenciant els recorreguts per als vianants i fomentant l’ús de la bicicleta i els mitjans de transport respectuós amb el medi ambient.

  El document, ara en fase d’exposició pública inicial es pot consultar a l’apartat de Transparència de la web municipal d’Alaquàs:  (https://www.alaquas.org/documento/17508..) Accedint al link, els veïns i veïnes podran conèixer el pla d’intervenció i els sis eixos fonamentals que marcaran les actuacions per als pròxims 8 anys (ampliació de l’actual carril bici, conversió de noves zones del municipi en zona de vianants, millora de l’accessibilitat de voreres, entre altres). A més es posa a disposició un correu electrònic on, durant el període d’exposició de 30 dies, la ciutadania podrà fer arribar les seues aportacions i suggerències: plamobilitat@alaquas.org

  La participació ciutadana ha estat clau en el procés de diagnòstic de la situació actual del municipi. De fet, per donar forma al Pla es van realitzar tallers de participació moderats pels redactors del projecte i dirigits a diferents col•lectius.

  Durant dues jornades consecutives, els dies 1 i 2 d’abril, és van celebrar al Castell d’Alaquàs aquestes jornades de participació. La primera sessió va comptar amb la participació dels membres del Consell de Xiquets i Xiquetes d’Alaquàs, Diversia i AMIAR. Després va ser el torn dels comerciants, empresaris i esportistes del nostre municipi.

  Un dia després, el dimarts de matí, iniciaven la ronda d’aportacions els nostres majors,  el departament de la Dona i AMPA’s. De vesprada va tindre lloc la sessió oberta al públic en general.

  Per al regidor d’Urbanisme a l’Ajuntament d’Alaquàs, Jaime Marqués, “el Pla es converteix en una eina clau que marcarà el model futur del nostre municipi. Una ferramenta que permetrà recuperar la ciutat al servei del vianant, apostant per un model de mobilitat sostenible on es prioritzaran els desplaçaments a peu,  bicicleta i es potenciarà l’ús del transport urbà”.

  En aquesta mateixa línia, el regidor va destacar algunes de les iniciatives que des de l’Ajuntament d’Alaquàs s’han dut a terme en els últims anys per millorar la mobilitat al municipi. La conversió de l’entorn del Castell i el carrer Major com espai per a vianants, la implantació tant del carril bici com del sistema públic de préstec de bicicletes, la millora de l’accessibilitat als centres educatius o la recent instal•lació d’un punt de recàrrega de vehicles elèctrics són tan sols alguns dels exemples.

  Pujar