elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Alacant patix el pitjor diluvi dels últims 20 anys

Alacant patix el pitjor diluvi dels últims 20 anys
  • En unes hores la ciutat ha arreplegat la mitat de pluja que, segons les estadístiques, s'arrepleguen en un any

MÉS FOTOS
Alacant patix el pitjor diluvi dels últims 20 anys  - (foto 2)

Uns 140 litres per metre quadrat. És el que ha caigut a Alacant en tan sols 24 hores, pràcticament la mitat de pluja que s'arreplega en tot un any (311 l/m2) . Este dimarts, encara que ja no plou tant, toca fer balanç dels efectes de la pitjor tromba d'aigua en els últims 20 anys.

A Sant Vicent del Raspeig, una patrulla va haver de rescatar a dues persones atrapades en el sostre del seu vehicle, sota les vies del tren del Polígon Canastrell. Un dels agents va haver de penjar-se d'un arnés i cordes per a baixar fins al cotxe inundat i aconseguir rescatar a les víctimes.

En la mateixa localitat, una altra patrulla que es dirigia a auxiliar a una dona, també atrapada en el seu vehicle, va haver d'abandonar el tot terreny oficial en ser arrossegat per la riuada. Malgrat açò, es va aconseguir auxiliar a la dona, encara que el cotxe de la benemérita va quedar inservible i encallat en un camp agrícola proper.

També va ser necessària la presència de la Guàrdia Civil en l'Hospital de Sant Joan, ja que la inundació de la planta baixa podia arribar a afectar els generadors, la qual cosa haguera obligat a desallotjar el centre, alguna cosa que finalment no va ser necessari.

L'alcalde d'Alacant, Gabriel Echávarri, va activar, sobre les 22 hores d'anit, el Protocol d'Actuació Municipal enfront del risc d'inundacions en fase de seguiment de l'emergència. El temporal va causar destrosses en la platja de l'Albufera i va provocar el tall de nombroses carreteres.

A més, l'Ajuntament va decidir suspendre les classes de hui en els CEIP de La Canyada del Fenollar i Glòria Fortes, i en els Centres d'Educació Especial El Somni i Ángel de la Guarda, així com en l'Escola Infantil Municipal 7 Nans.

Pujar