elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Adéu definitiu a les mítiques cabines telefòniques de l'escena urbana a la Comunitat

Adéu definitiu a les mítiques cabines telefòniques de l'escena urbana a la Comunitat
  • Allò que en altres temps va ser tot un símbol de progrés, ha esdevingut hui un simple element decoratiu i inservible

MÉS FOTOS
Adéu definitiu a les mítiques cabines telefòniques de l'escena urbana a la Comunitat - (foto 2)
Adéu definitiu a les mítiques cabines telefòniques de l'escena urbana a la Comunitat - (foto 3)
Adéu definitiu a les mítiques cabines telefòniques de l'escena urbana a la Comunitat - (foto 4)

Allò que en altres temps va ser tot un símbol de progrés, ha esdevingut hui un simple element decoratiu i inservible. Ens referim a les mítiques cabines telefòniques, que a poc a poc desapareixen de l'escena urbana en aplicació de la Llei General de Telecomunicacions, aprovada el 2019, que deixa de considerar-les com a servei essencial.

Amb aquesta llei arribava una mesura singular: l'eliminació definitiva d'elements obsolets com ara les cabines telefòniques i les guies telefòniques. En localitats com El Campello a Alacant ha començat la seua eliminació: aquesta setmana, operaris de la companyia han retirat la que estava operativa a la plaça de l'Ajuntament del Campello.

Més del 88% de la població espanyola reconeix no haver fet servir mai una d'aquestes cabines. Pel que sembla, s'ha decidit que tres d'aquests elements perduren al Campello gairebé com a escultura vintage. La resta de cabines seran eliminades els propers dies.

A Vila-real, per exemple, es transformaran les cabines telefòniques de la ciutat en espais d'intercanvi de llibres, que es traslladaran als centres educatius de la ciutat, per convertir els patis dels col·legis en espais coeducatius.

Telefónica va anunciar a principis d'aquest any que es retirarien les 14.824 cabines de telèfons desplegades per tot Espanya, una decisió que es va prendre després que aquestes deixaren de ser un servei universal obligatori.

Pujar