27 de setembre de 2020 27/9/20

ACPV reclama el retorn de la Televisió Valenciana i TV3 en una festa a Vivers

ACPV reclama el retorn de la Televisió Valenciana i TV3 en una festa a Vivers - (foto 1)
  • Per primera vegada, actuen junts a València grups de TV3, IB3 i la ràdio i televisíó valencianes

MÉS FOTOS
ACPV reclama el retorn de la Televisió Valenciana i TV3 en una festa a Vivers - (foto 2)
ACPV reclama el retorn de la Televisió Valenciana i TV3 en una festa a Vivers - (foto 3)

Acció Cultural del País Valencià (ACPV) ha celebrat aquest matí una "Festa per les nostres televisions" al Jardí de Vivers de València, amb l'objectiu de visibilitzar de forma festiva "la demanda social a favor de la recuperació de la ràdio i televisió valencianes i de TV3, així com la reciprocitat amb IB3". El format triat ha estat una festa amb participació de les tres televisions.

Així, en la Festa han participat el Club Súper 3 de TV3, Na Bimbolles d'IB3 i el Rock Babalà de l'antiga ràdio i televisió valencianes, que han fet ballar i cantar els més xicotets, i també els adults.

La Festa s'ha obert amb el Cor de l'Escola Gavina, l'Escola Coral del Cor de l'Eliana, la Coral del Raconet de la Societat Coral El Micalet i el Cor Lleonard Giner, que han emocionat el públic amb la seua actuació. També amb la participació de la Dansa dels Arets o Savoians de Castelló de la Plana, i la Muixeranga de València i la Muixeranga Jove de València, que han aixecat diverses torres.

Els dobladors de Vegeta i Goku han tingut una actuació molt aplaudida, amb una interpretació en directe que ha recordat la sèrie Bola de Drac, que tant d'èxit va tenir.

Finalment, el cantant Dani Miquel ha tancat la Festa, fent novament cantar i ballar el públic.

A més de les actuacions, xiquets i pares i mares han pogut gaudir dels diferents tallers que han estat en funcionament tot el matí: màgia, rap, pintacares... i també de de muixeranga i pilota valenciana per a introduir els més joves en la nostra cultura popular.

Acció Cultural valora molt positivament l'èxit de la Festa, tot i que en diferents moments ha plovinejat, "cosa que demostra l'interés per recuperar les nostres televisions i, entre d'altres coses, que els nostres xiquets i xiquetes puguen gaudir novament de dibuixos en la nostra llengua".

Per això, Acció Cultural es felicita perquè el Govern valencià haja decidit recuperar la ràdio i televisió valenciana i el senyal de TV3, i demana públicament "que enguany no complim un nou aniversari del tancament de RTVV sense senyal: cal que a final d'any puguem ja veure les nostres televisions. Cal posar fi a la censura, i recuperar el senyal. És un compromís d'aquest Govern, una demanda social, i una fita per la qual treballa Acció Cultural, i continuarà treballant fins que estiga definitivament assolida".

Pujar