elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Ábalos, de ministre al grup mixt: el polític valencià reté el seu escó

Ábalos, de ministre al grup mixt: el polític valencià reté el seu escó
  • El torrentino assegura que es queda en política per a defendre la seua honorabilitat

José Luis Ábalos, el polític de Torrent que va arribar a ministre del Govern d'Espanya, és l'home de moda. Des de fa diversos dies, tots els mitjans parlen del que fora Secretari d'Organització del PSOE de Pedro Sánchez després de saltar el 'cas Koldo', per la investigació d'una suposada trama de comissions en la venda de màscares a administracions públiques governades pel PSOE durant la pandèmia en la qual s'ha vist involucrat l'ex assessor d'Ábalos.

Ahir dilluns el PSOE, el seu partit, li va demanar que dimitira i entregara l'acta de diputat en el Congrés. Però Ábalos va dimitir només com a president de la Comissió d'Interior en la Cambra Baixa.

24 hores després de la petició de sol·licitud, el termini que li donava el PSOE de Sánchez, l'ex ministre compareixia este migdia en el Congrés dels Diputats per a anunciar la seua dimissió. Però no la que esperaven els socialistes, sinó que Ábalos dimitia del seu escó dins del Grup Socialista en el Congrés per a passar al Grup Mixt en el Congrés.

Cal recordar que Ábalos va ser elegit al juny de 2018 com a ministre de Transports després de la moció de censura que el PSOE va presentar contra el segon Govern de Mariano Rajoy i que va ser aprovada pel Congrés dels Diputats. El 10 de juliol de 2021 es va anunciar la seua eixida de l'equip de Govern de Pedro Sánchez, sent substituït per Raquel Sánchez Jiménez.

José Luis Ábalos ha defés el seu honor durant la roda de premsa, justificant que no deixa l'acta de diputat per a “defendre la seua honorabilitat”.

“He escoltat totes les veus a la meua al voltant, les dels qui em detesten per la meua ideologia o trajectòria política, els que em menyspreen perquè menyspreen la meua pròpia humanitat i les que, òbviament, encara em volen, que tinc la sort que són molts i moltes”.

Per això, “he decidit fer cas a estes últimes perquè em dec a les persones que efectivament m'aprecien, que són les que m'han transmés amb sinceritat i generositat el prec que seguisca avant amb la lluita, que no em rendisca i que defenga la meua honorabilitat”. I és que Ábalos no està investigat pel 'cas Koldo'.

Pujar