elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

800.000 valencians es beneficiaran del dentista públic

800.000 valencians es beneficiaran del dentista públic
  • El Consell Interterritorial de Salut s'ha reunit aquest dimecres a València

797.334 ciutadans de la Comunitat Valenciana es beneficiaran de l'ampliació de la cartera de serveis de salut bucodental concretada aquest dimecres després de la reunió del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut, que s'ha celebrat a València.

Es tracta, segons informen des de la Conselleria de Sanitat, de 734.526 menors de 14 anys, 19.475 persones amb discapacitat intel·lectual, 37.324 embarassades, 821 pacients amb càncer de cap o coll i 5.187 persones amb malaltia neuromuscular.

El Ministeri de Sanitat transferirà a la Conselleria 5 milions d'euros perquè puga dur a terme aquesta ampliació de la cobertura assistencial. Així s'ha anunciat després de la reunió mantinguda amb la ministra Carolina Darias en la capital valenciana.

Pla de Salut Bucodental

En actitud d'Acció Bucodental, aprovat el dimarts pel Consell de Ministres, comptarà amb 44 milions d'euros per a tota Espanya i ampliarà els serveis dentals de fins a set milions de persones.

Entre altres qüestions, s'establiran revisions periòdiques per a la població de fins a 14 anys i es determinarà el risc de càries de cada persona, centrant-se d'aquesta forma en la prevenció. A més, es duran a terme empastaments i tractaments per lesions en la boca i dents.

Així, abans que acabe enguany les autonomies hauran de començar a implantar el servei en les embarassades, persones amb diversitat funcional i joves de fins a 14 anys. Per als xiquets de 0 a 5 anys es podrà esperar fins al 30 de juny de 2023 per a implantar el servei.

Pujar