elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

20.000 famílies valencianes ja han sol·licitat el bo consum en el seu primer dia

20.000 famílies valencianes ja han sol·licitat el bo consum en el seu primer dia
  • L'ajuda de 90 euros al mes dirigida a combatre la inflació en la cistella de la compra pot sol·licitar-se fins al 14 de juliol

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat aquest dijous que 20.000 famílies de la Comunitat Valenciana han sol·licitat l'ajuda de 90 euros al mes dirigida a pal·liar l'elevat preu de la cistella de la compra en el seu primer dia.

Segons informa EFE, Puig ha assegurat que aquest bo “és un suport en a les rendes amb menys recursos”, ja que en línies generals va dirigida a rendes inferiors a 21.000 euros anuals en 2021, i amb ell es pretén “passar de les paraules als fets” perquè els valencians puguen fer front a la inflació.

Es tracta d'una targeta que funciona com a moneder prepagament i es podrà sol·licitar fins al pròxim 14 de juliol tant en la web de la Generalitat com de manera presencial en la franja de dies/hores de la cita prèvia en qualsevol oficina de Correus i Telègrafs.

A més, en realitzar la sol·licitud es podrà seleccionar el tipus de targeta que desitja, és a dir, física o virtual. Aquesta última es descarregarà en el telèfon mòbil i quan a la persona beneficiària se li concedisca l'ajuda, se l'informarà mitjançant correu electrònic de la resolució i a partir d'aqueix moment rebrà la targeta prepagament Bo Cistella.

Finalment, es preveu que el Bo Cistella puga arribar fins a les 500.000 persones beneficiàries, amb un impacte econòmic total de 48,44 milions d'euros per al supòsit que totes les potencials persones beneficiàries perceben l'ajuda.

Pujar