elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Més de 181.000 valencians han demanat el vot per correu per a aquest 23J

Més de 181.000 valencians han demanat el vot per correu per a aquest 23J
  • A nivell nacional les xifres suposen quasi un 95% més de sol·licituds respecte a les admeses en les Generals de 2019

Més de 180.000 valencians han sol·licitat el vot per correu per a les eleccions generals del pròxim 23 de juliol. Per províncies, València ha sigut la més nombrosa, amb un total de 114.293 sol·licituds, entre les presentades de manera presencial en les oficines de Correus i mitjançant forma electrònica; li segueix Alacant amb 49.717 i Castelló amb 17.755, que conformen el total de 181.756 peticions.

A nivell nacional, Correus ha admés més de 2,6 milions de sol·licituds de vot per correu de ciutadans que desitgen exercir per aquest sistema el seu dret al vot en les Eleccions Generals.

En concret, ja s'han rebut 2.622.808 sol·licituds de vot per correu, de les quals, 1.924.976 s'han presentat de manera presencial en la xarxa d'oficines postals i 697.832 de manera telemàtica a través de la web de Correus, mitjançant signatura electrònica.
Aquestes xifres ja suposen un 94,71% més respecte al nombre total de sol·licituds admeses en les Eleccions Generals celebrades el 28 d'abril de 2019 (1.346.995) i un 80,45% més que les registrades en el procés homòleg celebrat el 26 de juny de 2016 (1.453.446) que, fins ara, marcava el rècord històric en el nombre de sol·licituds de vot per correu gestionades en els processos electorals de la democràcia espanyola.

Correus continua amb el lliurament de la documentació electoral

Després de comprovar la inscripció dels sol·licitants en el Cens, les Delegacions Provincials de l'Oficina del Cens Electoral continuen remetent els enviaments amb la documentació electoral (certificat d'inscripció en el cens, sobres i paperetes de totes les candidatures) a l'adreça indicada per l'elector en la sol·licitud, amb caràcter certificat i urgent. El Cens té de termini fins al dia 16 de juliol per a fer lliurament a Correus d'aqueixos enviaments, que continuarà posant-los a la disposició dels ciutadans a mesura que els reba.

El carter o cartera de Correus realitzarà almenys dos intents de lliurament d'aquesta documentació en mà al propi destinatari, deixant l'avís perquè vaja a recollir-la a la seua oficina en cas de no haver sigut possible realitzar aqueix lliurament en mà. El personal de Correus comprovarà la identitat del votant mitjançant el DNI, Passaport o Permís de Conduir i anotarà el número del document identificatiu donant fe de la recepció dels sobres i paperetes amb la signatura del lliurament per part del sol·licitant.

En cas que l'elector no haja rebut la seua documentació electoral i vaja a canviar d'adreça pot localitzar el número de registre del seu enviament en la pàgina web del Cens Electoral i sol·licitar la reexpedició de la documentació en qualsevol oficina de Correus a una altra adreça o a una altra oficina de Correus, amb termini suficient perquè Correus li ho puga fer arribar al nou destí.

Aqueix número de registre també permet a l'elector comprovar la situació de l'enviament en el localitzador de la web de Correus www.correos.es.

Depòsit del vot: fins al 20 de juliol

El sol·licitant té de termini fins al dijous, 20 de juliol, per a depositar el sobre amb el seu vot en qualsevol oficina de Correus en tota Espanya, en el seu horari d'obertura.

En aquest procés electoral, la Junta Electoral Central ha acordat l'exigència del lliurament personal per l'elector en les oficines de Correus de la documentació necessària per a exercir el vot per correu. Per a això, en depositar el vot per correu, haurà d'identificar-se mitjançant la presentació del Document Nacional d'Identitat, passaport, permís de conduir, targeta de residència o qualsevol altre document vàlid que permeta identificar a l'elector, devent el personal de Correus procedir a la seua comprovació.

Autorització per a delegar el depòsit del vot

Les persones que van sol·licitar el vot per correu però no puguen acudir personalment a l'oficina de Correus per a depositar el vot, hauran d'atorgar una autorització perquè el lliurament siga realitzat per una altra persona en el seu nom. L'autorització haurà de ser signada per l'elector i acompanyar-se de la fotocòpia del seu document nacional d'identitat, passaport o un altre document oficial identificatiu, així com de la fotocòpia del document identificatiu de la persona a la qual autoritza.

Per a facilitar la redacció d'aqueix document d'autorització amb totes les dades necessàries, Correus recomana utilitzar el model d'autorització que es pot descarregar en la web www.correos.es.

El personal de Correus no acceptarà el lliurament de documentació electoral pertanyent a un altre elector si no s'acompanya de la corresponent autorització signada per l'elector, que haurà de ser conservada, al costat de la fotocòpia del document oficial acreditatiu de l'elector i de qui lliurament en el seu nom la documentació electoral, per a la seua remissió a la Junta Electoral de Zona corresponent.

Donada la celebració de dies festius en diferents localitats d'Espanya, la coincidència amb el període estival i l'augment històric registrat en el nombre de sol·licituds de vot per correu, es recomana als ciutadans que desitgen exercir el seu dret al vot per correu que procuren no esperar fins a l'últim dia i que aprofiten l'amplitud horària de les oficines postals per a depositar el seu vot com més prompte millor.

Pujar