5 de marzo de 2021 5/3/21

Sueca es prepara per a acollir el seu IV Open Internacional d'Escacs

Sueca es prepara per a acollir el seu IV Open Internacional d'Escacs - (foto 1)
  MÁS FOTOS
  Sueca es prepara per a acollir el seu IV Open Internacional d'Escacs - (foto 2)

  Sueca tornarà a esdevindre punt de trobada per als amants dels escacs. El club d'Escacs local ha presentat davant dels mitjans de comunicació, este matí, el ja consolidat Open Internacional d'Escacs "Ciutat de Sueca", que arriba enguany a la seua quarta edició. La prova, que compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sueca, tindrà lloc la pròxima setmana, del 23 al 29 de juliol, al Casal Multiusos de Sueca (C/ Cronista Burguera, s/n ).

  El ritme d'inscripcions registrades hores d'ara fa presagiar que l'organització aconseguirà, almenys, repetir l'èxit de l'anterior edició. Este cap de setmana s'espera l'arribada de jugadors de diferents nivells, vinguts de diferents parts del món com ara Cuba, Romania, Croàcia, Veneçuela o Rússia, a més dels arribats des de diferents indrets d'Espanya. L'esdeveniment, que aspira a convertir-se en un dels millors del país, serà també retransmés a nivell mundial. Cal destacar que la prova compta amb una importantíssima audiència mundial que ha fregat el milió de seguidors de les partides en les anteriors edicions.

  Entre els participants, destaca el perfil del Gran Mestre cubà, Yaser Quesada, o el Gran Mestre romanés, Mihai Suba, un dels fidels de la prova.

  En representació de l'Ajuntament de Sueca ha assistit a la presentació Vicent Baldoví, qui ha estat al capdavant de la Regidoria d'Esports pràcticament el mateix temps que té de vida este torneig. Baldoví, qui ha viscut en primera persona el creixement de l'Open, ha destacat la importància i el prestigi de la competició, que l'any passat va arribar a comptar amb 28 mestres.

  El director del torneig, Ricardo Cebolla, ha explicat el funcionament de la competició, oberta a qualsevol persona que vulga participar, sempre que siguen jugadors federats. Les partides seran de 90 minuts, més un increment de 30 segons, seguint el sistema suís de huit rondes.

  El club de Sueca està guanyant renom en el panorama dels escacs internacionals gràcies a l'organització d'este esdeveniment i, també, als èxits dels seus jugadors que han aconseguit or als autonòmics, i han estat finalistes en campionats d'Espanya. Amadeo Albert, vicepresident del col·lectiu, apunta que un dels objectius del club és fomentar l'esport base de cara a les pròximes temporades i fer créixer l'equip.

  A l'acte també han participat Fidel Oltra, tresorer del club i Enrique Muñoz, membre del col·lectiu. Tot aquell que vulga participar en la prova podrà inscriure's fins este pròxim divendres, 20 de juliol.

  Subir