1 de marzo de 2021 1/3/21

La pilota femenina torna als carrers de Sueca

La pilota femenina torna als carrers de Sueca - (foto 1)
  MÁS FOTOS
  La pilota femenina torna als carrers de Sueca - (foto 2)
  La pilota femenina torna als carrers de Sueca - (foto 3)

  La dona i la pilota han estat les grans protagonistes este dissabte als carrers de Sueca. El II Campionat de Raspall de la Dona, una iniciativa impulsada pel Club de Pilota Xúquer en col·laboració amb l'Ajuntament de Sueca, es consolida al calendari esportiu de la capital de la comarca en una jornada reivindicativa per a la badana i les dones que volen formar part de l'esport autòcton dels valencians.

  Multitud de curiosos i seguidors del nostre esport es van acostar fins els carrers Wenceslao Requeni i Simón Vila que acolliren les partides que es van disputar al llarg d'esta intensa jornada de raspall, en un campionat amb format 12 hores. L'alcaldessa de Sueca, Raquel Tamarit; el regidor d'Esports, Vicent Baldoví i el regidor de Festes, Pau Roselló també van seguir la competició i les disputades finals.

  La cita esportiva va comptar amb la participació nombrosa de xiques d'altres localitats com Cullera, Fortaleny, Alaquàs, el Campello, Riola i València, a més de les suecanes, per descomptat.

  El regidor d'Esports, Vicent Baldoví s'ha mostrat molt satisfet per l'èxit d'esta segona convocatòria del campionat. "Hem gaudit d'un autèntic espectacle, hem tingut partides molt emocionants i disputadíssimes. A més, el creixent número de participants d'altres localitats és una molt bona senyal, això significa que més pobles estan apostant per la pilota en general, i per la pilota femenina en particular, com ho estem fent a Sueca" ha destacat.

  Des del Club de Pilota Xúquer apunten que ha estat un campionat molt disputat i emocionant, sobretot a les categories d'individual i Segona Categoria. En individual, la suecana Esther es va proclamar la campiona després d'una gran partida contra Carol, d'Alaquàs. En Segona Categoria, la més nombrosa, cal destacar a les Campiones Carol i Lorena (Alaquàs i València) i a les subcampiones Madel, Enri i Lourdes (El Campello), així com a totes les participants que han gaudit d'un dia especial de pilota al carrer.

  Per últim, la final en Primera Categoria va enfrontar el trio de Claudia, Àngela i Sarai contra la parella d'Esther i Aina, amb victòria per al trio.

  Des del Club de Pilota Xúquer han volgut fer palés el seu agraïment a totes les participants. "Darrere d'este campionat hi ha l'esforç, sacrifici i dedicació d'estes valentes dones que ens han fet gaudir d'un dia molt especial als carrers del nostre poble" han afegit des del col·lectiu que ha destacat també la participació del consistori i de l'Associació de Serveis i Comerç de Sueca Arrima't, entitats col·laboradores del campionat i patrocinadores dels guardons.

  La jornada va estar, en definitiva, un dia de reivindicació i de festa al voltant de la pilota. La festa va continuar fins ben entrada la nit amb la segona edició del festival de música Rasparock, patrocinat també per l'Ajuntament de Sueca, que va acollir l'actuació dels grups Candela Roots, Assekes i Inèrcia.

   

  Subir