8 de marzo de 2021 8/3/21

L'Agrupació de Penyes anuncia canvis importants en el futur de la Ruta de la Tapa Vila de Puçol

L'Agrupació de Penyes anuncia canvis importants en el futur de la Ruta de la Tapa Vila de Puçol - (foto 1)
  MÁS FOTOS
  L'Agrupació de Penyes anuncia canvis importants en el futur de la Ruta de la Tapa Vila de Puçol - (foto 2)
  L'Agrupació de Penyes anuncia canvis importants en el futur de la Ruta de la Tapa Vila de Puçol - (foto 3)
  L'Agrupació de Penyes anuncia canvis importants en el futur de la Ruta de la Tapa Vila de Puçol - (foto 4)
  L'Agrupació de Penyes anuncia canvis importants en el futur de la Ruta de la Tapa Vila de Puçol - (foto 5)
  L'Agrupació de Penyes anuncia canvis importants en el futur de la Ruta de la Tapa Vila de Puçol - (foto 6)

  La vesprada del dimarts 9 d'octubre, l'Agrupació de Penyes començava la seua setmana de festes amb un dels seus actes més emblemàtics, el «Dia Mundial de la Tapa», durant el qual es van entregar els premis als tres guanyadors de la Ruta de la Tapa d'aquesta edició, els veïns que van guanyar algun premi en el sorteig també van poder recollir-ho, va haver-hi degustació de tapes preparades per les penyes i, com a sorpresa no inclosa en el programa, José Reyes Gallego, el creador de la ruta, va anunciar que deixa la presidència perquè l'esdeveniment que ha revolucionat les festes puga començar una nova etapa.

  Mentre els veïns que havien desafiat a la pluja s'acostaven a la nau de l'antiga estació de Renfe, per a degustar les tapes preparades per l'Agrupació de Penyes, Juan Sebastiá va ser l'encarregat de presentar l'acte oficial de lliurament dels premis de la 8a Ruta de la Tapa Vila de Puçol.

  Els representants de Durango (tercer classificat), Mel de Caramel (segon) i El Quijote (guanyador d'enguany) van rebre els seus guardons de mans de la directiva de l'agrupació i també de l'alcaldessa. Precisament Lola Sánchez va ser l'encarregada de recollir el premi especial, que enguany les penyes ho han entregat a l'Ajuntament de Puçol pel seu suport a la Ruta de la Tapa durant estes huit edicions.

  I a continuació, José Reyes Gallego, el creador de la ruta, després d'un llarg discurs en el qual va tindre paraules d'agraïment per a molts col·laboradors, va anunciar la sorpresa del dia: deixa la presidència de la Ruta de la Tapa i confia que es forme una comissió encarregada d'organitzar aquest esdeveniment, ara com ara fonamental per a gaudir més àmpliament de les festes populars i patronals el mes de setembre.

  La decisió la presa després de fer balanç dels huit anys de ruta, exposar les inevitables corbes de pujada i baixada de tot esdeveniment i, sobretot, reflexionar sobre la «necessitat que la Ruta de la Tapa, que aspira a ser un esdeveniment de reconeixement nacional en breu, estiga en mans d'una comissió organitzadora amb representació de tots els estaments implicats: ajuntament, restauradors de la població, patrocinadors i l'Agrupació de Penyes. Crec que he de deixar pas al futur i el futur comença assumint tot el poble que la Ruta de la Tapa és tasca de tots».

  Subir