27 de febrero de 2021 27/2/21

Genovés II serà el pregoner de les Festes de Moros i Cristians d'Oliva 2017

Genovés II serà el pregoner de les Festes de Moros i Cristians d'Oliva 2017 - (foto 1)
  MÁS FOTOS
  Genovés II serà el pregoner de les Festes de Moros i Cristians d'Oliva 2017 - (foto 2)
  Genovés II serà el pregoner de les Festes de Moros i Cristians d'Oliva 2017 - (foto 3)
  Genovés II serà el pregoner de les Festes de Moros i Cristians d'Oliva 2017 - (foto 4)

  El pilotari de Genovés (València), máxima figura de la pilota valenciana en la modalitat d'escala i corda, serà el pregoner de les Festes de Moros i Cristians d'Oliva 2017. Genovés II està molt vinculat a la ciutat d'Oliva, on te moltes amistats i on la gent de la pilota li professa una gran estima.

  La Federació de Moros i Cristians anuncia que el pregó del próxim 20 de juliol per a les Festes de 2017 serà José Cabanes Corcera, natural del poble de Genovés (València), pilotari professional d'escola i corda, popularment conegut com "Genovés II".

  José "Genovés II" naix al poble de Genovés el 7 de desembre de l'any 1981 i rep el malnom de "Genovés II" per ser fill del mític pilotari dels de les décades dels 70s, 80s i principis dels 90s, Paco Cabanes, "El Genovés".
  Va començar a despuntar pronte en el món de la pilota, debutant als 16 anys als trinquets i guanyant la Lliga Caixa Popular com a juvenil en dues ocasions i com a professional va començar a jugar el Campionat Individual l'any 2002.
  L'any 2004, va jugar la final del Individual contra el qui era la gran figura del moment, Álvaro. Aquesta partida va marcar una época, i encara que no va aconsseguir fer-se amb la victòria, el va col·locar com a un dels principals jugadors de pilota professional.

  L'any 2011, en el milllor moment de la seua carrera, va patir una greu lesió al colze que, degut a les moltes complicacions que se li van derivar de la mateixa, el va tindre apartat dels trinquets durant molt de temps. L'any 2015 va tornar a patir una forta lesió en trencar-se tíbia i peroné mentre disputava una partida.

  Tot i això, l'any 2016 va tornar als trinquets en més força que mai i, va guanyar el trofeu José Luis López, el primer que va disputar només eixir de la lesió.

  Tot i les lesions, el palmarés d'aquest carismátic jugador és encomiable, quedant, en la modalitat d'escala i corda, 5 vegades subcampió del Trofeu Individual Bancaixa d'Escala i Corda, Campió del Circuit Bancaixa en 3 ocasions, com a trofeus més rellevants. En la modalitat de frontó també ha tingut molts éxits, així com també en la de Galotxa. A més, va guanyar, junt a la selecció Espanyola de Pilota, el Europeu de Pilota que es va disputar l'any 2010 en la C. Valenciana, guanyant a les poderoses seleccions d'Holanda, Anglaterra, França, Bélgica i Itàlia (baix tot el palmarés).

  José Cabanes "Genovés II" coneix les festes de primera mà, i afirma: "És un honor ser el pregoner. He tingut l'oportunitat d'assistir alguna que altra vegada a la Nit del Putxero peque m'uneix una amistat amb molta gent, que em tracta com com família, i que són aficcionats a la pilota 100%".

  A més, manté una profunda amistat amb el pilotari olivà de raspall Waldo Vila, qui de segur que l'ajudarà a apropar-se més encara a les nostres festes per fer el pregó: "Waldo en el seu dia va ser pregoner, em tirarà un cable, però intentaré que el discurs siga personal".

  José Cabanes es va quedar perplexe quan se li va comunicar que el pròxim 20 de juliol seria el pregoner de les Festes de Moros i Cristians d'Oliva: "entranya més nervis fer un pregó que jugar a pilota" però "Em senc molt honrat que Oliva haja contat amb mi per a ser el pregoner de les seues Festes, que se, que són molt grans per a vosaltres".

  Subir