28 de febrero de 2021 28/2/21

XIV Porrat del Raval, del 10 al 12 de febrer

XIV Porrat del Raval, del 10 al 12 de febrer - (foto 1)
  MÁS FOTOS
  XIV Porrat del Raval, del 10 al 12 de febrer - (foto 2)
  XIV Porrat del Raval, del 10 al 12 de febrer - (foto 3)
  XIV Porrat del Raval, del 10 al 12 de febrer - (foto 4)

  La presidenta de la Junta de Districte del Raval, Àngels Pérez, acompanyada del vicepresident i el vocal de l'Associació de Veïns del Raval, Juan Sanchis i Juanjo Català, respectivament, ha presentat aquest matí la catorzena edició del Porrat del Raval, que tindrà lloc des demà divendres, a les 15 hores, fins al diumenge 12 de febrer, pels carrers del barri.

  Enguany, cal destacar (a més de les Parades de Porrat tradicional i valencià, les actuacions d'animacions, mostres gastronòmiques, d'oficis, tallers i jocs per a xiquets...) l'exposició de Carlos Fuster: "Els riuraus: L'Elaboració de la pansa", que es podrà visitar als jardins de la Casa de la Marquesa i on es vol mostrar tot allò que envolta la pansa: com és el seu procés d'elaboració, quina és l'arquitectura associada a aquest fruit assecat, el perquè de la seua desaparició i moltes preguntes més.

  També el mercat del Prado s'obri al porrat, oferint algunes de les parederetes perquè diverses associacions de la ciutat puguen donar-se a conèixer i mostrar les seues activitats.

  Un altra de les novetats és el Taller de danses que tindrà lloc el diumenge a les 17 hores i on tot el qui vullga participar-hi podrà aprendre la popular 'Dansà de Gandia'.

  Dissabte, a les 12 hores, hi haurà un Volteig general de campanes, seguides del Pregó del Porrat, acompanyat per l'Agrupació Musical Santo Sepulcro-Raval de Gandia. El mateix dissabte el visitant podrá veure les activitats esportives STAND CENTRO FYD i un taller d'instruments musicals a càrrec de l'Agrupació Musical Santo Sepulcro-Raval de Gandia.

  Diumenge, a les 16.30 hores, hi haurà rondalla acompanyant l'ofrena del Porrat a Sant Josep.

  El Porrat del Raval naix de la tradició del barri, de les festes que els carrers dedicaven a diferents sants...

  Finalment, Àngels Pérez ha agraït el treball de l'associació organitzant els actes i ha convidat la ciutadania a assistir-hi i gaudir, un any més, del Porrat del Raval.

   

  Subir