elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Gandia inicia el procés de participació per dissenyar el Pla Director de Turisme Intel·ligent

Gandia inicia el procés de participació per dissenyar el Pla Director de Turisme Intel·ligent
    MÉS FOTOS
    Gandia inicia el procés de participació per dissenyar el Pla Director de Turisme Intel·ligent  - (foto 2)
    Gandia inicia el procés de participació per dissenyar el Pla Director de Turisme Intel·ligent  - (foto 3)
    Gandia inicia el procés de participació per dissenyar el Pla Director de Turisme Intel·ligent  - (foto 4)
    Gandia inicia el procés de participació per dissenyar el Pla Director de Turisme Intel·ligent  - (foto 5)

    L'Urbalab va acollir ahir la jornada de treball 'Pla Director de Turisme Intel·ligent', que va comptar amb la participació de l'alcaldessa de Gandia i màxima responsable de gestió turística, Diana Morant, i amb les intervencions del consultor especialitzat en estratègia turística Iñaki Gaztelumendi i Gonzalo Pellejero, de l'empresa TechFriendly, experta en tecnologies que s'encarregarà d'assessorar en aquest pla d'actuació turístic que permetrà a la ciutat ser més competitiva i sostenible.

    També va participar en la sessió el director de Invat·tur de Turisme Comunitat Valenciana, Francisco Juan Martínez; membres de la corporació municipal; de la Mesa de Turisme; representants veïnals, empresarials i del sector turístic de Gandia.

    El consultor Gaztelumendi va presentar el diagnòstic previ per a l'elaboració del Pla Director de Turisme Intel·ligent i es va iniciar el procés de participació per dissenyar el document, un procés que va comptar amb dos grups de debat que van reflexionar sobre la ciutat i el turisme. Un dels temes que es va abordar va ser la necessitat de disposar d'un full de ruta consensuada i compartida pel sector turístic perquè el treball conjunt vaja en la mateixa direcció. Així mateix, es va aprofundir en la idea que cada dia la distància entre aquell que ven el producte turístic i el client és més gran, de manera que cada vegada són més importants i necessaris els ponts virtuals que els uneixen, que són les plataformes on line.

    Durant aquesta trobada, es va valorar positivament que en els darrers anys hi haja hagut a Gandia diàleg i consens en matèria de turisme, tant a través de la Mesa de Turisme com de diferents fòrums de participació. Especialment es va destacar l'aposta per la qualitat en la destinació des del SICTED.

    En 2018, Gandia ha estat líder a la Comunitat Valenciana en disposar aquest segell de qualitat.

    També s'ha treballat en propostes concretes plantejades pels participants per incloure en el Pla Director, com l'aposta per la comercialització en els mercats internacionals i de productes vinculats a la cultura, la natura i l'esport. Així mateix, es va acordar realitzar una enquesta per demanar impressions.

    L'alcaldessa Diana Morant ha assenyalat que aquest és un informe necessari per a poder accedir a les línies de subvenció d'organismes europeus i administracions superiors perquè els fons públics de les iniciatives es destinen a projectes adreçats a estratègies de potenciació de turisme intel·ligent.

    Morant va remarcar: "A Gandia considerem que una de les àrees que més ha d'incorporar les noves tecnologies és el turisme; eines que ens ajuden a millorar les formes de gestionar el turisme treballant de manera que siguem capaços d'aprofitar totes les sinergies que puguen sorgir. Les noves tecnologies milloren la comunicació entre agents i la projecció de la destinació cap al turista".

    La màxima responsable en gestió turística va concloure que la sessió va ser "molt productiva i fructífera" i ha assenyalat que ve a corroborar l'enorme treball que s'ha realitzat en els últims anys. Morant va expressar que el Pla Director posa per escrit "allò que ja està funcionant bé i marca objectius de futur amb el realisme i l'ambició que es mereix Gandia".

    Pujar