elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Gandia aprova per unanimitat incorporar-se a la xarxa Espanyola de Ciutats intel·ligents

Gandia aprova per unanimitat incorporar-se a la xarxa Espanyola de Ciutats intel·ligents
  • Incorporar-se a la RECI permetrà poder treballar de la mà d'altres ajuntaments en els diferents grups de treball (Mobilitat, Medi Ambient, Serveis Urbans, Governança i Administració Electrònica i Turisme Intel·ligent)

El Ple de l'Ajuntament de Gandia celebrat aquest matí ha aprovat per unanimitat la sol·licitud d'adhesió de Gandia a la Xarxa Espanyola de Ciutats intel·ligents (RECI).

La RECI, formada per 83 municipis, té per objectiu de l'establiment de sinergies entre ciutats per promoure la gestió automàtica i eficient de les infraestructures i dels serveis urbans, així com la reducció de la despesa pública i la millora de la qualitat dels serveis.

Incorporar-se a la RECI permetrà poder treballar de la mà d'altres ajuntaments en els diferents grups de treball (Mobilitat, Medi Ambient, Serveis Urbans, Governança i Administració Electrònica i Turisme Intel·ligent) que desenvolupen projectes d'implantació de Smart City.

La proposta aprovada hui va ser fruit de la reunió mantinguda el passat mes de novembre per l'alcaldessa i màxima responsable de l'àrea de Smart City, Diana Morant; en el marc de l'Smart City World Congress, amb el secretari de la Xarxa Espanyola Ciutats intel·ligents (RECI), Roberto Álvarez; amb la finalitat d'establir les bases d'aquesta adhesió.

"Hem d'aprendre de les iniciatives posades en marxa per altres municipis i que aprenguen també de nosaltres. És imprescindible estar en aquesta Xarxa per convertir Gandia en una Smart City" va declarar Diana Morant, que ha recordat que l'aposta de govern en aquest àmbit és ferma i s'ha transformat en la posada en marxa de diversos projectes com ara formar part de la xarxa de ciutats de la Ciència i la Innovació; la incorporació a la Xarxa Innpulso; participació en el projecte Alter Eco de la Comissió Europea o la posada en marxa de dues Càtedres com són les d'Innovació i la de Turisme Intel·ligent; el Pla d'Administració Electrònica i Modernització de l'Ajuntament; la implantació de les tecnologies d'enllumenat LED a tota la ciutat i la tecnologia NB-IOT (Narrowband) per a la gestió de l'aigua o l'inici de la Smart Office per ordenar, organitzar millor i professionalitzar l'àmbit de la Smart City.

Morant també va remarcar la presentació que va tindre lloc ahir del primer Pla Estratègic de Destinació Turística Intel·ligent de Gandia (2020-2025). "Hem fet els deures en els darrers anys i hem avançat moltíssim per aconseguir el lideratge en el territori valencià com a ciutat turística amb tecnologia turística. Som el primer municipi que ha integrat les mesures per convertir-se en Destinació Turística Intel·ligent (DTI) en el seu Pla Estratègic de Turisme. Perquè tenim clar que convertir-se en destinació intel·ligent no vol dir fer el mateix amb noves aplicacions tecnològiques: significa revolucionar l'estratègia turística, la cultura empresarial i augmentar la col·laboració amb el sistema d'R + D + I".

Pujar