1 de marzo de 2021 1/3/21

El departament de Seguretat invertix més de 30.000 € per millorar la seguretat dels agents

El departament de Seguretat invertix més de 30.000 € per millorar la seguretat dels agents - (foto 1)
  MÁS FOTOS
  El departament de Seguretat invertix més de 30.000 € per millorar la seguretat dels agents - (foto 2)
  El departament de Seguretat invertix més de 30.000 € per millorar la seguretat dels agents - (foto 3)

  La regidora delegada de Seguretat, Àngels Pérez i Marcos Miñana, oficial encarregat de la instrucció de tir, han presentat aquest matí a la Central de la Policia Local de la ciutat els nous jupetins antibales i pistoles que s'han adquirit per als agents recentment.

  Àngels Pérez ha destacat que "l'actual govern torna a demostrar el seu compromís amb la seguretat dels agents perquè puguen treballar en les millors condicions. Des de l'inici de la legislatura ens vam comprometre a solucionar aquestes reclamacions i entre aquest any i el pròxim, els agents disposaran de les millors eines per a la seua tasca diària".

  La regidora de Seguretat ha explicat que pràcticament tots els agents ja disposen de les noves pistoles semiautomàtiques i que en el cas de les fundes de seguretat reglamentàries, tots els efectius ja tenen la seua. A més, ja hi ha una partida pròxima als 30.000 euros per a l'any 2018 amb la qual tots els agents disposaran del seu corresponent jupetí antibales a mida.

  D'aquesta manera, s'han invertit durant aquest any 7.053 euros en les armes mentre que perals jupetins s'han dotat més de 27.000 €.

  En total, s'han adquirit 9 jupetins complets per a dones, 25 per a homes i 88 fundes personalitzades per a la resta de la plantilla.

  Pérez ha explicat que en el cas de les agents, totes disposen ja dels seus jupetins a mesura mentre que en el cas dels homes, tots disposen de les fundes corresponents. D'aquesta manera, els panells balístics s'intercanvien durant els torns perquè cada agent puga realitzar els seus serveis amb les màximes garanties de seguretat. "Hi ha prou panells perquè cada efectiu (Unitats de barri, Unitat d'Atestats i Trànsit) dispose del seu jupetí en els tres torns i el pròxim any, cadascun disposarà també dels seus propis panells antibales" va declarar la regidora.

  Per la seua banda, Marcos Miñana, oficial encarregat de la instrucció de tir, ha explicat que els panells balístics han estat adquirits a Alemanya, compten amb la corresponent garantia i certificats de seguretat. Es tracta d'armilles de tipologia 3A aptes per aturar projectils d'arma curta encara que en la demostració realitzada aquest matí davant els mitjans, el jupetí utilitzat ha estat capaç de suportar perfectament el tret d'una arma llarga. "A més, aquests jupetins són anti ganivets, punxons i altres armes blanques. En estar adaptats a la fisonomia de cara agent, la zona protegida és més gran amb la qual cosa s'augmenta la seguretat".

  Finalment, Pérez ha recordat que amb aquestes inversions se solucionen reclamacions dels sindicats policials i es posa fi a una situació perillosa per als mateixos, ja que els jupetins antics havien caducat l'any 2013 i no s'havia realitzat cap inversió al respecte durant la passada legislatura.

  Subir