25 de febrero de 2021 25/2/21

Set joves voluntaris treballen este estiu al Centre Geriàtric i la Residència Sant Francesc

Set joves voluntaris treballen este estiu al Centre Geriàtric i la Residència Sant Francesc - (foto 1)
  MÁS FOTOS
  Set joves voluntaris treballen este estiu al Centre Geriàtric i la Residència Sant Francesc - (foto 2)

  Un equip format per set joves voluntaris presta serveis d'acompanyament i animació als Centres Socials de Benicarló al llarg del mes d'agost. Els joves que participen en esta iniciativa de l'IVAJ provenen de diferents parts d'Espanya.

  L'alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, el Secretari General del Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), Jesús Martí, la Presidenta de l'Organisme Autònom de Centres Socials Especialitzats, Filo Agut, i la regidora de Joventut, Susanna Pérez, han visitat este matí el Centre Geriàtric i la Residència Sant Francesc per a comprovar el treball dels set joves voluntaris que al llarg del mes d'agost presten serveis a estos centres socials.

  L' Alcaldessa ha qualificat el treball dels joves com «un exemple de solidaritat i treball social en el marc d' una fantàstica iniciativa de l'IVAJ com és este camp de treball». Miralles ha explicat que els joves voluntaris «realitzen tasques d'acompanyament i animació» en un context de treball «que propicia una interessant i enriquidora trobada intergeneracional».

  Els joves que participen en este camp de treball social organitzat per l'IVAJ presten els seus serveis en horari de matí al Centre Geriàtric i a la Residència Tutelada Sant Francesc. Les tasques que realitzen són de recolzament als professionals dels centres, animació, i acompanyament als residents. L'equip de joves voluntaris està dirigit per dos monitors i un director d'equip.

  Per les tardes, el grup de voluntariat realitza activitats lúdiques, com excursions, vela o caiac. Estes activitats exemplifiquen la segona vesant del camp de voluntariat que «és donar a conèixer la nostra terra i els seus atractius», ha explicat el Secretari General de l'IVAJ, Jesús Martí. Martí ha dit també que es tracta d'una experiència que «transforma la visió de la vida dels joves que hi participen».

  Els joves voluntaris han coincidit a assenyalar que «és una experiència única i enriquidora», i han animat a altres joves a unir-se a esta iniciativa de treball social, ja què «és una vivència que et fa sentir útil a la societat i et permet fer molts i bons amics».

  Subir