5 de julio de 2020 5/7/20

Marzà: "Les fogueres d'Alacant ens mostren tal com som: un poble treballador que comparteix la seua festa amb tots els visitants"

Marzà: "Les fogueres d'Alacant ens mostren tal com som: un poble treballador que comparteix la seua festa amb tots els visitants" - (foto 1)
  • - El conseller participa en "una de les màximes expressions de la nostra cultura popular" que constitueix "una part essencial de la nostra identitat"

  • - "Les fogueres són un exemple de com, units i fent un gran esforç col·lectiu, som capaços de bastir grans monuments que perduren en el record"

El conseller d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha visitat la ciutat d'Alacant, immersa, des del passat 17 de juny, en l'ambient festiu de les Fogueres de Sant Joan.

Marzà ha tingut l'oportunitat de viure la festa de primera mà i compartir impressions amb la comissió guanyadora de les Fogueres Especials, Sèneca-Autobusos. Així, Marzà s'ha interessat pels detalls del monument guanyador que porta per títol "Neo Mística" i ha estat construït pels artistes Manuel Algarra i José Gallego.

Durant la visita, Marzà ha destacat que "les fogueres constitueixen una de les màximes expressions de la nostra cultura popular i un exemple de com, units i fent un gran esforç col·lectiu, som capaços de bastir grans monuments que perduren en el record".

A més, Marzà ha volgut "agrair el treball de foguereres i barraquers com a part essencial de la festa. Ells són els encarregats de fer que pervisca una part essencial de la nostra identitat, perquè any rere any les Fogueres d'Alacant ens mostren tal com som: un poble treballador, creatiu, alegre i obert, que comparteix la seua festa amb tots els visitants"

Enguany, la comissió Séneca-Autobusos ha aconseguit també el primer premi premi a la promoció de l'ús del valencià en els llibrets de les fogueres i barraques, lliurats dissabte passat pel director general de Política lingüística i Gestió del Multilingüisme, Rubén Trenzano. Marzà ha destacat que "la llengua també és una part fonamental d'aquesta festa i per això el nostre suport a les festes populars es tradueix, entre d'altres actuacions, en un augment del 63% en aquestes ajudes, que també inclouen la promoció del valencià en els llibrets de les Falles de València i la Magdalena de Castelló".

Posteriorment, Vicent Marzà ha assistit al XXIX concurs de mascletades en la qual ha participat en la jornada de hui, la Pirotècnia Gironina, acte que ha compartit amb l'alcalde d'Alacant Gabriel Echávarri i l'alcalde de València, Joan Ribó, entre d'altres autoritats.

Fogueres de Sant Joan 2016

Fogueres de Sant Joan 2016Entrar en el especial
Subir