elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

València subministrarà energia elèctrica a cent famílies vulnerables

València subministrarà energia elèctrica a cent famílies vulnerables
  • El projecte europeu POWER UP aprofitarà teulades públiques i privades de la capital per a acollir instal•lacions d'energia solar fotovoltaica per a persones amb escassos recursos

  • València participa juntament amb altres cinc pilots europeus de Bèlgica, els Països Baixos, Itàlia, la República Txeca i Macedònia del Nord

MÉS FOTOS
València subministrarà energia elèctrica a cent famílies vulnerables - (foto 2)

Durant quatre anys el centre d'innovació Las Naves i la Fundació València Clima i Energia treballaran de manera conjunta, dins del projecte europeu POWER UP, amb l'objectiu de proveir d'energia renovable a llars de la ciutat de València en situació de pobresa energètica. Liderats per l'associació d'autoritats europees locals Energy Cities, es desenvoluparan pilots a Espanya, Bèlgica, Països Baixos, Itàlia, República Txeca i Macedònia del Nord.

Mitjançant aquest projecte s'aprofitaran teulades públiques i privades de la ciutat de València per a acollir instal·lacions d'energia solar fotovoltaica que subministraran energia a 100 famílies vulnerables.

Carlos Galiana, regidor d'Innovació, ha posat l'accent que “és fonamental garantir que totes les persones tinguen el dret a l'energia: una cosa tan bàsica i necessari no pot ser un luxe. I amb el projecte POWER UP abordem aquest problema, al mateix temps que fomentem les energies renovables”.

Per part seua, Alejandro Ramón, regidor d'Emergència Climàtica i Transició Energètica, destaca que “POWER UP ens permetrà explorar i impulsar els models col·lectius de generació d'energia renovable que millor s'ajusten a la ciutat, reivindicant al seu torn el dret a l'energia de tots els ciutadans, especialment els més vulnerables, i avançant en el full de ruta de descarbonització de la ciutat”.

El projecte impulsarà models col·lectius de generació d'energia, amb alta participació ciutadana en el disseny i la presa de decisions, com és el cas de les comunitats energètiques.

El consistori, a través de l'Oficina de l'Energia, està impulsant les dues primeres comunitats energètiques de la ciutat a Castellar-L’Oliveral i els barris d'Aiora i Illa Perduda, a les quals s'ha unit recentment la comunitat energètica solidària impulsada pel col·legi Ballester Fandos situat en el barri de la Malva-rosa. Així mateix, a través de Las Naves s'està impulsant una planta fotovoltaica cofinançada per la ciutadania amb beneficis socials.

Aquests nous models de producció d'energia serviran com a base i inspiració per a la seua multiplicació per tota la ciutat en el marc de POWER UP. Amb ells es pretén que els estalvis generats per les instal·lacions siguen reinvertits en mesures d'eficiència energètica de les quals es beneficien llars en situació de vulnerabilitat.

Amb aquest projecte també es persegueix la inclusió de llars vulnerables en les comunitats energètiques, de manera que puguen beneficiar-se d'energia neta, barata i de proximitat sense haver d'assumir el desemborsament inicial necessari, buscant fórmules de finançament innovadores i inclusives.

Pujar