elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Polibenestar llança una app per a fomentar la inclusió de les persones amb discapacitat intel·lectual

Polibenestar llança una app per a fomentar la inclusió de les persones amb discapacitat intel·lectual

    L’Institut d’Investigació en Polítiques de Benestar Social (Polibenestar) de la Universitat de València, soci del projecte europeu Mind Inclusion 2.0, ha desenvolupat l’app Mind Inclusion 2.0, per a fomentar la inclusió de persones amb discapacitat en llocs públics. L’aplicació ja està disponible en Google Play Store en cinc idiomes.

    Les persones amb discapacitat intel·lectual sovint experimenten dificultats i barreres psicològiques per a accedir a llocs públics. També, és cada vegada més important incloure les noves eines basats en les TIC en el treball diari dels treballadors socials i educadors. El projecte Mind Inclusion 2.0 desitja promoure la creació i l’ús d’una aplicació innovadora, que contribuïsca a la participació sostenible i inclusiva de les persones amb discapacitat en la societat.

    Segons expliquen els investigadors, el projecte pretén millorar la cooperació i l’intercanvi d’experiències entre organitzacions que treballen amb persones amb discapacitat intel·lectual a la UE. També, millorar les competències digitals de les persones amb discapacitat intel·lectual i els educadors i treballadors socials. A més, el projecte procura fomentar l’ús de l’aplicació desenvolupada, promovent la inclusió social i l’autodeterminació de les persones amb discapacitat intel·lectual. Així mateix, el projecte desenvolupa i comparteix pràctiques i metodologies per a construir comunitats inclusives. Per a la consecució d’aquests objectius, el projecte Mind Inclusion 2.0 ha desenvolupat una aplicació mòbil cognitivament accessible que permet que les persones amb discapacitat puguen trobar opcions d’oci en la seua comunitat. L’app es troba disponible en espanyol, anglés, italià, francés i lituà.

    L’element innovador en aquest projecte s’ha basat en l’ús de metodologies participatives i de co-creació en les etapes de disseny i desenvolupament de l’aplicació amb la finalitat de desenvolupar un producte adaptat als seus requeriments.

    Durant els pròxims mesos l’aplicació Mind Inclusion 2.0 serà testada en el municipi de Catarroja amb la col·laboració de l’Ajuntament i l’associació APAMI. L’execució de la fase pilot correspon a la Universitat de València, com a entitat sòcia del projecte, i serà a càrrec del professor Jordi Garcés Ferrer, director de l’Institut Polibenestar juntament amb la doctora Sandra Martínez i la investigadora Nuria Moret.

    El projecte, que es va iniciar al setembre de 2018, és finançat pel programa Erasmus+, l’acció KA204, associacions Estratègiques en l’àmbit de l’Educació de Persones Adultes. Té dos anys de duració, està liderat per Margherita Società Cooperativa (Itàlia) i compta amb la participació d’altres cinc socis de tres països diferents. A més de Polibienestar, són socis la Fundació INTRAS (Institut d’Investigació, Espanya), Socialit Programari e Consulting Srl (Empresa, Itàlia), Association dónes Agences de la Democratie Locale (Associació, França), Lietuvos sutrikusio intelekto zmoniu globus bendrija "Viltis" (Associació, Lituània).

    Pujar