elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Palau de Congressos va acollir 98 esdeveniments en 2016

    Durant l'any 2016, el Palau de Congressos va acollir un total de 98 esdeveniments als quals van assistir 76.567 congressistes i que van generar 80.225 pernoctaciones a la ciutat. El balanç d'eixe exercici (EBITDA), en el qual l'Ajuntament de València va invertir 1.100.000 euros per a modernitzar, posar en valor i impulsar la instal·lació a escala nacional i internacional, va ser d'1.020.000 euros, i es va tornar a uns resultats positius després que el 2015 hagueren de destinar-se 810.000 € a rescatar financerament un Palau en què cada euro invertit té un retorn de 9 euros per a la ciutat de València.

    Estes i altres dades han sigut facilitades als mitjans de comunicació en el desdejuni informatiu "Balanç i noves línies d'actuació del Palau de Congressos", que este matí ha presidit la regidora de Desenvolupament Econòmic sostenible, Sandra Gómez, i en el qual han participat també la doctora Anna Lluch, el director de personal de Consum, Evarist Casany, i el professor universitari Narcis Cardona, en qualitat d'ambaixadors del Palau.

    "Vull destacar que en el tancament del balanç de l'any 2016 els resultats han sigut molt positius i que ha funcionat l'aposta que va fer l'Ajuntament de València l'any 2015 quan va arribar la nova corporació de rescatar el Palau de Congressos, acabar amb els desequilibris financers que tenia i amb el dèficit d'inversions", ha destacat Sandra Gómez, que ha estat acompanyada també per la directora de la instal·lació, Sylvia Andrés.

    "Durant l'any passat hi ha hagut una bona gestió que ha permés augmentar tant el nombre d'esdeveniments i de congressistes com els resultats econòmics i la rendibilitat financera, i a més podem destacar que tenim unes perspectives molt positives favorables per a 2017, un any en el qual ja tenim confirmats 58 esdeveniments", ha assenyalat Sandra Gómez. La regidora s'ha referit també a eixes perspectives a mitjà i llarg termini, amb un creixement dels tancaments un 42 % millor que en 2015, i algun congrés contractat ja fins i tot per a l'any 2022.

    Entre els esdeveniments més rellevants celebrats en 2016 destaquen el 27th Annual International Symposium on Personal Indoor and Mobile Comunications (750 assistents), en què es va presentar la tecnologia 5G. La 21 Reunió Nacional de la Societat Espanyola d'Hipertensió i Lliga Espanyola per a la Lluita contra la Hipertensió Arterial (2.300 assistents), el 64 Congrés de l'Associació Espanyola de Pediatria amb (2.250 assistents), el LI Congrés Nacional de la Societat Espanyola de Medicina Intensiva, Crítica i Unitats Coronàries (3.200 assistents) o la LXVIII Reunió Nacional de Neurologia. Esta última reunió, per exemple, que s'ha celebrat a València durant tres anys consecutius, va atraure en l'última edició 3.500 especialistes durant 5 dies i va generar un impacte econòmic d'uns 6 milions d'euros i més d'11.000 pernoctacions en la ciutat.

    Sandra Gómez ha destacat l'esforç municipal i de gestió realitzat en 2016, en què, per exemple, es van reduir les despeses fixes del Palau de Congressos en 250.000 euros, "per a tornar a posar en valor i tornar a situar-lo al nivell tecnològic i d'infraestructures que exigixen els congressistes, en una posició molt competitiva tant a nivell nacional com a internacional i oferint servicis d'excel·lència".

    Previsions 2017

    Després de recordar les dades globals del Palau de Congressos des que va ser inaugurat fa més de 18 anys (2.600 reunions celebrades, 1,8 milions de congressistes i un impacte econòmic de 1.040 milions d'euros), "la qual cosa suposa 35 vegades el valor de l'edifici i 9 euros de tornada en la ciutat per cada euro invertit", s'han abordat les perspectives per a l'any en curs, 2017. "Quan solament han transcorregut poc més de 40 dies tenim un 1.369 % més de confirmacions que en el mateix període de l'any passat". Les previsions són d'un 9 % més d'activitat i d'un augment d'assistents del 27 %. "Per al primer semestre de l'any el Palau ja té en la seua cartera 58 esdeveniments, dels quals 40 ja estan confirmats."

    Entre els congressos per a 2017 podem destacar el 14th International Symposium on Myelodysplastic Syndromes, el Congress of the European Accounting Association -EAA, la 16th International Conference on Preimplantation Genetic Diagnosi- PGDIS, el 15th Meeting of the European Chapter of the Association for Computational Linguistics (EACL) CONFERENCE, el Congress of the European Accounting Association -EAA, el XXVIII Congrés de la Societat Espanyola d'Anatomia Patològica (SEAP/IAP), el XXIII Congrés de la SEC (Societat Espanyola de Citologia) i l'IV Congrés de la SEPAF (Societat Espanyola de Patologia Forense).

    "2017 serà un bon any", ha assegurat Sandra Gómez, tot i que el nombre de palacios de congressos a Espanya ha augmentat de 36 a 85 des que fóra inaugurat el de València. "Pot parlar-se d'un boom, d'una competència que no existix en la resta del món", ha afirmat la directora Sylvia Andrés, qui ha revelat que "algunes ciutats fins i tot paguen perquè un congrés es celebre allí".

    Infraestructures i connexions

    En el transcurs d'este desdejuni informatiu, Sandra Gómez ha reivindicat infraestructures com el Corredor Mediterrani, la connexió ferroviària València-Barcelona per alta velocitat i, fins i tot, la connexió de l'AVE València-Madrid amb l'aeroport de Barajas.

    "Vull reivindicar, com a ciutat que és seu de congressos i vol seguir atraient més congressos, que la qualitat hotelera que tenim, els servicis de cultura i oci que oferim es complementen amb millores en la connectivitat, amb infraestructures que ens corresponen i necessitem", ha afirmat la regidora de Desenvolupament Econòmic. "El Corredor Mediterrani està en l'agenda política i hui vull reivindicar la necessitat d'eixa infraestructura i també la connexió entre València i Barcelona amb la xarxa ferroviària d'alta velocitat, perquè l'impacte que té per a la nostra ciutat el turisme MICE és importantíssima. Vull recordar que cada euro que invertim com a Ajuntament al Palau de Congressos repercutix en nou euros de riquesa i benefici per a la nostra ciutat. Volem ser una ciutat competitiva i per a això el nivell d'inversions en infraestructures i connexions és fonamental".

    En este desdejuni informatiu s'han explicat les millores realitzades al Palau de Congressos "perquè siga més capdavanter en tots els sentits, perquè atrega més congressistes". Entre estes millores destaca el canvi de megafonia i sistemes audiovisuals, la reforma de la climatització, dels sistemes de seguretat, de les cuines, dels sistemes elèctrics, de la domòtica, del mobiliari, "tot això per a aconseguir que este edifici siga realment intel·ligent i no perda clients per no comptar amb l'última tecnologia, per a complir la normativa des de l'eficiència i el màxim respecte al medi ambient".

    En la part final, com a representants dels 525 ambaixadors del Palau de Congressos "que presenten les candidatures per a la celebració dels esdeveniments a la nostra ciutat", han intervingut Anna Lluch, Evarist Casany i Narcís Cardona, que han lloat l'excel·lència de les instal·lacions, l'oferta cultural, d'oci i gastronomia de la ciutat i l'aposta de l'Ajuntament per un Palau que siga sinònim de qualitat de servicis als congressistes de tot el món.

    "El govern municipal actual té un compromís amb el Palau de Congressos, al rescat del qual ja va acudir en 2015 i en el qual ha invertit i seguirà invertint perquè compte amb els mitjans necessaris per a mantenir el màxim nivell d'excel·lència", ha assegurat finalment Sandra Gómez.

    En este desdejuni s'ha xifrat en 450.000 euros anuals la inversió municipal per a mantindre el nivell de les instal·lacions, l'ampliació de les quals està descartada.

    Pujar