elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L’IVC inicia la inscripció per a les sessions de didàctica cinematogràfica del curs escolar 2019-2020

L’IVC inicia la inscripció per a les sessions de didàctica cinematogràfica del curs  escolar 2019-2020
  • Les activitats d’‘Aprenem amb la Filmo’ es duran a terme a la sala Berlanga i la sala 7 de l’edifici Rialto a València

L’Institut Valencià de Cultura ha iniciat la inscripció per a participar en ‘Aprenem amb la Filmo’, les activitats de didàctica del cinema durant el curs escolar 2019-2020 que es duran a terme a la sala Berlanga i la sala 7 de l’edifici Rialto a València, a l’Auditori de Castelló i al Teatre Arniches d’Alacant.

L’IVC ha organitzat per a aquest curs una àmplia programació didàctica orientada als escolars de tots els nivells del sistema educatiu, des de sessions introductòries sobre la història del cinema per a Educació Infantil i Primària fins a projeccions i tallers temàtics per a ESO, Batxillerat i Formació Professional.

Amb aquesta programació didàctica es pretén acostar la història del cinema a les aules i donar a conéixer el llenguatge audiovisual als més joves. Com a novetats, en aquesta edició, s’ha organitzat l’activitat ‘Troba’t amb el cinema valencià’, destinada a alumnes de Batxillerat i 3r i 4t d’ESO, en la qual el director i l’equip del llargmetratge valencià ‘La banda’ explicaran al públic jove la seua experiència artística i professional.

Destinada a alumnes de Batxillerat, segon cicle d’ESO i cicles formatius, la sessió ‘Les imatges dels records: València en la memòria dels nostres majors’ projectarà fragments d’obres pertanyents als fons de l’Arxiu Fílmic de la Filmoteca Valenciana i comptarà amb els testimonis de membres de l’associació Amics de la Nau Gran de la Universitat de València.

Dins de les activitats previstes en aquest nou curs escolar figuren tallers sobre el llenguatge cinematogràfic, sessions sobre adaptacions literàries, projeccions de curtmetratges i títols clàssics com ara ‘Temps moderns’ o estudis sobre els diversos treballs que es realitzen en una filmoteca.

En la secció didàctica patrocinada per La Caixa-Obra Social, destaquen les sessions temàtiques sobre l’assetjament escolar, les migracions, la igualtat de gènere o la diversitat funcional, física o intel·lectual que estan dirigides als centres CAES, Secundària, Batxillerat i cicles formatius.

Tot això, en un ambient de reflexió i amb l’objectiu de proporcionar als joves espectadors una mirada crítica i social als missatges que reben des del món audiovisual.

Les activitats, que es prolongaran fins a final de maig de 2020, s’inicien el pròxim 30 d’octubre a la sala 7 de l’edifici Rialto a València amb el taller ‘Històries que giren’, que se centra a donar a conéixer als alumnes de Primària les primeres formes d’animació i els elements bàsics del llenguatge del cinema.

Per a inscriure’s en les activitats de València cal posar-se en contacte amb didactica_audiovisual@gva.es o el telèfon 96 389 03 62; a Castelló, amb meschini_fab@gva.es, didactica_auditori_castello@gva.es o el telèfon 964 727 570; mentre que a Alacant s’ha de fer mitjançant el correu arniches_ivc@gva.es o el telèfon 965 938 334.

Pujar