elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L’Institut Valencià de Cultura tanca la temporada d’exhibició del Teatre Rialto amb ‘Vesània’

L’Institut Valencià de Cultura tanca la temporada d’exhibició del Teatre Rialto amb ‘Vesània’
  • El nou espectacle de Contrahecho Producciones, ‘Vesània’, dirigit per Eva Zapico, s’estrena al Teatre Rialto de València el pròxim 9 de juny a les 19 hores

  • La companyia és coneguda per apostar per un teatre contemporani de temàtica social i amb aquesta peça tanca la programació de la temporada d’exhibició 21-22 del Teatre Rialto.

L’Institut Valencià de Cultura tanca la programació de la temporada d’exhibició 21-22 del Teatre Rialto, amb l’espectacle ‘Vesània’ de la companyia Contrahecho. Una temporada en què s’ha pogut gaudir d’espectacles de teatre, dansa i circ contemporani que mostren el gran nivell del panorama local actual.

La depressió, la neurosi, la soledat o els trastorns conviuen en els marges de la societat, persones que pateixen malalties mentals i que han sigut apartades per ser diferents o no interessar. L’obra ‘Vesània’ recull el testimoni de totes aquestes persones en una posada en escena distòpica, poc habitual en l’escena valenciana. La companyia Contrahecho Producciones, coneguda pels seus espectacles de caràcter social, és l’encarregada d’aquest projecte que es podrà veure del 9 al 12 de juny al Teatre Rialto.

Rosanna Espinós, Alberto Baño, Pilu Fontán i Vicent Pastor pugen a l’escenari per a donar veu a diferents personatges que són un reflex de la mateixa realitat, persones vulnerables que la societat ha apartat o tancat, i en les quals els espectadors es poden veure reflectits moltes vegades.

Una peça única i diferent en la qual es combinen moments dramàtics amb altres d’humor per a abordar temàtiques com la religió, la política, l’estat de benestar, la violència, la guerra, el mercat o la globalització. Una proposta compromesa, amb un text mordaç i arriscat, en la qual el públic podrà submergir-se amb una posada en escena àgil i sorprenent, mitjançant la creació d’imatges i el moviment actoral.

Eva Zapico dirigeix aquest ambiciós projecte que pretén mostrar una realitat. “És una manera de reflexionar sobre la marginació social, per a donar-los veu i visibilitat. D’alguna manera, podríem dir que estem parlant de la salut mental de la societat. I juguem en un espai escènic minimalista, un limbe que ens permet anar més enllà per a posar veu i cos a les víctimes marginals, i mostrar a les i els espectadors altres realitats sobre les quals, almenys, qüestionar-se”, comenta Pilu Fontán, intèrpret i productora d’aquest espectacle.

Amb aquesta obra es posa el colofó a una temporada d’exhibició que ha permés conéixer el caldo de cultiu que s’ha creat en els últims temps i que mostra el gran nivell que es pot trobar en l’escena valenciana en teatre, dansa i circ contemporani. Després d’aquesta obra, se celebraran les semifinals i la final del VI Torneig de Dramatúrgia.

Pujar