elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L’Institut Valencià de Cultura porta al Teatre Rialto la seua nova producció ‘Pau’

L’Institut Valencià de Cultura porta al Teatre Rialto la seua nova producció ‘Pau’
  • L’obra està escrita i dirigida per Gemma Miralles

  • Les representacions seran de l’11 de novembre al 4 de desembre

MÉS FOTOS
L’Institut Valencià de Cultura porta al Teatre Rialto la seua nova producció ‘Pau’ - (foto 2)

L’Institut Valencià de Cultura (IVC) porta al Teatre Rialto la nova producció ‘Pau’. L’obra, escrita i dirigida per Gemma Miralles, estarà en cartell en el Rialto de l’11 de novembre al 4 de desembre.

‘Pau’ va sorgir de la IV edició del Laboratori de Dramatúrgia Insula Dramataria Josep Lluís Sirera. Els actors integrants del repartiment són: Rafa Alarcón, Sergio Caballero, Esdres Fayos, Laura Salcedo i Silvia Valero.

El títol ‘Pau’ es refereix a una persona amb un nom propi sense gènere, que serveix igual per a un home que per a una dona, i també es refereix al seu significat que ens remet al contrari a la guerra. I els quatre personatges protagonistes de l’obra s’afanyen per dues coses: comprendre Pau i trobar la pau.

L’obra se situa en un jardí, el de Patrici, pare de Pau, i es podria dir que s’arrisca en el jardí de la llibertat sexual en sentit ampli, i no la limita només a la llibertat en l’orientació sexual, un assumpte cada volta més normalitzat (volem pensar), sinó abordant el dret a la lliure determinació de la identitat de gènere, un assumpte més complex i més lluny del consens social. Sobretot respecte a les decisions que pot prendre un menor, i Pau és un menor.

Pau és un/una/une adolescent de 14 anys que va nàixer amb característiques biològiques i genètiques que no s’ajusten del tot a cap de les dues categories del model binari, i els seus pares decidiren no practicar una cirurgia de reassignació sexual.

I així trobem dues parelles adultes, els pares divorciats de Pau i les seues noves parelles, discutint sobre un menor, que no arriba, i que mitjançant aquesta discussió ens mostra una dissecció irònica de la societat contemporània. Una mirada aguda i plena d’humor a qüestions com la parella, l’educació, les ambicions i confusions d’aquests quatre adults.

Pujar