elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Investigadores de la Universitat participen en la Cimera Ibèrica d’Economia Social

Investigadores de la Universitat participen en la Cimera Ibèrica d’Economia Social

    Les professores María José Vañó, directora d’Institut Universitari d’Investigació en Economia Social, Cooperativisme i Emprenedoria de la Universitat de València (IUDESCOOP), Gemma Fajardo (investigadora de IUDESCOOP) i Teresa Savall (IUDESCOOP i CIRIEC-Espanya) han participat al costat de la ministra de Treball i Economia Social del Govern d’Espanya, Yolanda Díaz i la seua homòloga portuguesa, la ministra Ana Mendes, en el cim Cimera Ibèrica d’Economia Social, celebrada a Coïmbra el passat 8 de setembre.

    Les investigadores van presentar durant la reunió una ponència sobre el paper que exerceix la Universitat en la formació en Cooperativisme i Economia Social, amb exemples capdavanters com els de la Universitat de València i la Universitat de Coïmbra. També van defensar l’impuls de l’ensenyament en economia social en tots els nivells de l’educació, perquè els alumnes s’impregnen des de la infància dels valors i principis de la cooperació, compartits per tots, i dels grans avantatges de la seua aplicació en la vida diària.

    La ministra Yolanda Díaz va reiterar el seu compromís amb l’economia social, a través de la signatura d’un nou Memoràndum d’Entesa i Cooperació en matèria d’Economia Social. És una proposta “que situa en el centre a les persones, més encara en l’actual context de recuperació després de la greus crisi sanitària, social i econòmica de la Covid-19”, va assenyalar Díaz.

    “Estem davant l’oportunitat de construir un món diferent i l’Economia Social, amb els seus valors d’igualtat, cohesió social i millora de les condicions laborals, ens llega el camí, les idees i la possibilitat per a fer-lo”, va afirmar la vicepresidenta segona del Govern, que va participar en aquesta trobada al costat de la directora general de Treball Autònom, Economia Social i RSE, Maravillas Espín; el president de CEPES, Juan Antonio Pedreño; el president de CASES, Eduardo Graça, i les professores María José Vañó, Gemma Fajardo i Teresa Savall (IUDESCOOP i CIRIEC-Espanya), i Alvaro Garrido i Deolinda Meira (Universitat de Coïmbra).

    Per al Ministeri de Treball i Economia Social, el protagonisme de representants del món acadèmic en l’agenda de la cimera bilateral mostra també “la importància de la formació per a continuar en el procés de donar una major visibilitat a aquest model econòmic divers, a la mesura de les persones”. La mateixa ministra de Treball i Economia Social va valorar molt positivament també els Col·loquis Ibèrics d’Economia Social, que periòdicament organitzen les seccions espanyola i portuguesa del CIRIEC, i que se celebren des de principis dels 2000.

    El Memoràndum conté una sèrie de pautes d’actuació ideades per a fomentar i desenvolupar accions coordinades que potencien l’Economia Social, destinada a ser un dels principals motors de transformació de la societat. Potenciar l’intercanvi d’experiències sobre legislació i sobre les mesures en el marc dels plans de Recuperació i Resiliència i del Pla d’Acció Europeu de l’Economia Social és una les línies d’actuació que s’emprendrà.

    Pujar