elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Influeix el Coronavirus negativament en la fertilitat femenina?

Influeix el Coronavirus negativament en la fertilitat femenina?
  • L'Institut Valencià d'Infertilitat presenta les conclusions de l'estudi realitzat en 2020 entre diverses dels seus pacients

Malgrat l'aclaparadora magnitud d'aquesta pandèmia i la seua prevalença mundial, la informació sobre els efectes de la covid-19 en l'àmbit reproductiu és actualment limitada. Conforme els centres de reproducció assistida reprenien la seua activitat s'erigia com a prioritat estudiar la realitat a nivell reproductiu de les persones infectades amb Coronavirus.

Referent a això, i sobre la base de la presència de receptors del virus SARS-CoV-2 en l'ovari, la pregunta era obligatòria: Podria veure's afectada la reserva ovàrica de la dona després de la infecció per COVID-19?

“De maig a juny de 2020 convidem a participar en aquest estudi a 46 pacients de les nostres clíniques IVI a Espanya, després de superar el Coronavirus. Totes elles disposaven d'un estudi previ del seu antimulleriana (AMH), amb no més de 6 mesos d'anterioritat. Els resultats d'aquesta investigació van ser molt positius, mostrant que el fet d'haver passat aquesta malaltia no afecta a l'estat de la reserva ovàrica. Per això, podem assumir que les possibilitats d'èxit del tractament reproductiu romanen intactes”, comenta el doctor Antonio Requena, director mèdic d'Institut Valencià d'Infertilitat (IVI).

Les dones participants en l'estudi es van dividir en dos grups, d'acord amb els seus nivells previs d'AMH: respondedoras baixes (16 pacients), amb una edat mitjana de 38,6 anys; i respondedoras normo-altes (30 pacients), amb una edat mitjana de 34,7. En cap dels dos grups es va trobar que la malaltia poguera afectar en una disminució de la reserva, per la qual cosa això, a més, és encoratjador per a pacients que ja tenien d'entrada una baixa reserva ovàrica.

Pujar