elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Giner demana a Sandra Gómez que controle millor a Grezzi i no li deixe fer i desfer al seu antull a Ciutat Vella

  • El portaveu de la formació liberal critica el “caos” d'obres i prohibicions en el qual s'ha convertit el barri dos anys després de l'aprovació del PEP

El portaveu de Ciutadans a l'Ajuntament de València, Fernando Giner, lamenta el “caos” d'obres i prohibicions en el qual s'ha convertit el centre de la ciutat i demana a la vicealcaldessa i regidora d'Urbanisme, Sandra Gómez, que exercisca més control sobre les polítiques i les iniciatives de Giuseppe Grezzi. “És com si el PSOE s'haguera rendit ja per complet a Grezzi i simplement li estiguera deixant fer tot el que li ve en gana amb aquesta ciutat. És que els socialistes ja no tenen ni veu ni vot, especialment des d'una regidoria tan potent com és la d'Urbanisme? Per què Grezzi pot fer i desfer a plaer?”, s'ha preguntat el portaveu de la formació liberal.

En aquest sentit, Giner ha fet una valoració dels dos anys del Pla Especial de Protecció de Ciutat Vella (PEP). Una iniciativa que inicialment la formació liberal va considerar com a “positiva” però que amb els anys s'ha anat deteriorant fins a convertir el centre de València en un “búnquer d'obres i prohibicions arbitràries”. “Dos anys després de la seua aprovació, la ciutat presenta una imatge caòtica quant a falta de coordinació d'obres i projectes, així com una greu manca de places d'aparcament”.

Així mateix, el portaveu de la formació liberal també ha lamentat: “Hi ha infraestructures completes que no es podran utilitzar en el mitjà termini, com per exemple l'aparcament de Juan de *Vilarrasa, a més de la Plaça de la Reina. Obres que encara estan en marxa i que van retardades”. I ha afegit: “Les actuacions de mobilitat mal planificades i executades, com per exemple l'Àrea de Prioritat Residencial (APR), estan perjudicant molt al comerç tradicional, als serveis i als propis veïns, que fins i tot han dut a terme manifestacions i protestes”.

“Quant a la gran activitat en matèria de llicències de la qual presumeix la vicealcaldessa, nosaltres ens preguntem si les 166 peticions d'obra a Ciutat Vella formen part dels 3.273 expedients que, en gran part, segueixen embossats i sense resoldre. Amb l'actual embós de llicències d'obres i activitat, qualsevol previsió de futur a Ciutat Vella és mera ciència-ficció”, ha remarcat Giner en aquest sentit.

De la mateixa manera, el portaveu ha lamentat la poca sensibilitat amb el sector hoteler i els apartaments turístics, que són els que han patit restriccions i *ninguneos més fortes per part de l'Ajuntament: “Tampoc s'ha donat un marc clar de gestió municipal quant a l'activitat hotelera i dels apartaments turístics. Al final de 2021, segons les dades del propi Ajuntament, hi havia 172 expedients oberts de títols habilitants per a hotels i apartaments, presentats entre 2015 i 2021. I molts d'ells eren als carrers del centre com el carrer de la Pau, Carabasses, Llanterna o Plaza de la Mercè. A més, es va anunciar fa dos anys la posada en marxa d'una Ordenança Reguladora *exprofeso que no ha arribat a la seua concreció”.

Finalment, també ha lamentat la falta de zones verdes en el districte, a pesar que ara mateix hi ha més de 100 parcel·les inscrites en el Registre de solars buits. A més, Giner ha dit: “En el ple d'aquest mes de maig demanarem dades d'evolució de la població a Ciutat Vella, perquè segons la informació de la web, en aquests dos anys sol ha crescut en 250 habitants. I suposem que dins d'altres dos anys es podrà veure amb encara més claredat com la recuperació residencial del barri de la qual tant s'enorgulleixen Ribó i Gómez no és tal, ja que a penes veiem creixement demogràfic”.

Pujar