elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

3.000 participants en les diferents manifestacions del 9 d'Octubre a València sense a penes incidents

3.000 participants en les diferents manifestacions del 9 d'Octubre a València sense a penes incidents
  • Les manifestacions que s'han convocat aquesta vesprada de el 9 d'Octubre a València han discorregut sense grans incidents i amb una calma molt diferent de la que es va viure en anys anteriors

MÉS FOTOS
3.000 participants en les diferents manifestacions del 9 d'Octubre a València sense a penes incidents - (foto 2)
3.000 participants en les diferents manifestacions del 9 d'Octubre a València sense a penes incidents - (foto 3)

Les manifestacions que s'han convocat aquesta tarda de el 9 d'Octubre a València han discorregut sense grans incidents i amb una calma molt diferent de la que es va viure en anys anteriors. 3.000 manifestants, ja penes registres policials, alguns encreuaments d'insults i cap detenció en una vesprada marcada per les diferents reivindicacions de les organitzacions del Sud de València, Grup d'Aacció Valencianista, Coordinadora Obrera Sindical, Acció Cultural del País Valencià i l'Encontre polític Valencià.

Des de la Delegació del Govern en la Comunitat Valenciana han explicat que els incidents registrat durant les manifestacions convocades a la ciutat de València pel 9 d'octubre, Dia de la Comunitat Valenciana, són d'escassa rellevància i no s'han registrat danys materials ni personals. Tampoc s'han practicat detencions.

En concret, la participació entre totes aquestes concentracions suma unes 3.000 persones aproximadament. S'han realitzat 45 identificacions i cursat 4 sancions per desobediència.

En 2019, últim any en què es van celebrar les manifestacions de el 9 d'Octubre abans de la pandèmia, es van realitzar 130 identificacions i cursat 20 actes per infraccions a la Llei de Orgànica de Seguretat Ciutadana 4/2015. En 2018 es van identificar a 148 persones i es van cursar 58 actes per infracció a la Llei Orgànica de Seguretat Ciutadana 4/2015.

Pujar