elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

26.000 persones han passat ja per la Fira Expojove

26.000 persones han passat ja per la Fira Expojove
    MÉS FOTOS
    26.000 persones han passat ja per la Fira Expojove - (foto 2)
    26.000 persones han passat ja per la Fira Expojove - (foto 3)

    A dia de hui, tres dies després d'haver obert al públic la ja tradicional Fira d'Expojove, un total de 26.000 persones aproximadament haurien visitat ja els pavellons de Fira València en els quals s'instal·la la fira infantil i juvenil, segons va comentar al Periodic el seu coordinador Juan Parra. El coordinador de la fira, que porta ja huit anys encarregant-se de l'organització i adreça de la mateixa, va destacar que, a pesar que enguany els dies de fira no coincidixen plenament amb els caps de setmana, tal com va succeir en l'anterior edició, i al fet que els dies de finalització de setmana 31 de desembre i 1 de gener, l'horari és partit, a causa del necessari descans del personal, en esta edició també s'espera una considerable afluència del personal.

    Expojove estarà obert fins al 4 de gener de 2017, en un horari habitual d'11:00h a 20:00h de manera ininterrompuda, a excepció dels dies 31 i 1, que només obrirà de 10:00h a 14:00h i de 16:00h a 21:00h respectivament. En esta ocasió, els visitants podran gaudir de més d'11.000 metres quadrats d'activitats dirigides als més xicotets, especialment encaminades a la seua formació, sense oblidar, com no podia ser d'una altra manera en estes dates, l'aspecte lúdic. Així, els quatre pavellons que conformen Expojove alberguen diferents escenaris històrics, complint amb el lema que inspira esta edició de la fira 'Un viatge per la història'. La intenció d'esta lema, segons va explicar Parra, és la d'oferir als xicotets visitants la possibilitat de conèixer les cultures i civilitzacions més importants que han passat, i deixat la seua petjada, en terres valencianes.

    D'esta manera, es poden trobar referències al món romà, àrab, al període cristià i de la Corona d'Aragó i fins i tot referències al futur de la nostra autonomia. Enmig d'un escenari en el qual es poden contemplar teatres romans, galeres, tendes de campanya àrabs i grans cartells amb preguntes i respostes sobre la història de la Comunitat Valenciana, Juan Parra va explicar que, a més de les atraccions i instal·lacions dedicades al lema de la fira, en esta edició també es poden trobar les típiques parades i estacions d'altres institucions públiques, tals com la de mobilitat, on destaca l'exposició de l'EMT, la de la Policia Local, l'Exèrcit Español o la de la Diputació de València.

    L'aspecte esportiu és un altre dels pilars de la fira, i és per açò que no podia estar absents de la mateixa institucions com el València Club de Futbol, el Llevant Unió Esportiva o la Fundació Esportiva Municipal. A més, enguany ocasió també es fa referència a esports autòctons valencians com la Pilota, a més d'altres minoritaris que també es practiquen en diferents punts de la Comunitat Valenciana. Balls, matalfs inflables, escalada o llocs per a pintar-se la cara, són uns altres dels al·licients per a acudir a aquesta fira pensada especialment per a la infància.

    Pujar