elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Recital: Poemes i Cançons

Recital: Poemes i Cançons
  • A càrrec d’Isabel Garcia Canet i Rafa Xambó

Isabel Garcia Canet i Rafa Xambó presenten el proper 9 d’octubre al Centre Cultural de Massamagrell (19:30 hores) un espectacle de poemes recitats i cançons realment dinàmic que abasta l’obra pròpia d’ambdós intèrprets i una diversa mostra de poemes seleccionats dels nostres autors principalment Vicent Andrés Estellés. Els organitzadors són les Regidories de Cultura i Normalització Lingüística-Aviva Massamagrell, de l'Ajuntament de Massamagrell.

Isabel Garcia Canet és una poetessa valenciana

Llicenciada en Filologia Catalana per la Universitat de València, la seva tasca literària l'ha desenvolupat dins el gènere de la poesia. Així, ha escrit diversos poemes i poemaris com Pell de serp (Viena Edicions, 2003) —finalista en el XXVII Premi de Haikus Joan Teixidor de la ciutat d'Olot—; Claustre (3i4, 2007) —guardons en el XXVI Premi Senyoriu d'Ausiàs March de Beniarjó i, en la modalitat de poesia al País Valencià, el VIII Premi de la Crítica dels Escriptors Valencians (AELC) — o L'os de la música (Bromera, 2011) —guanyador del XII Premi de Poesia Vicent Andrés Estellés de Burjassot el 2010—. Tanmateix, els seus poemes han estat inclosos a antologies com Eròtiques i despentinades (Arola Editors, 2008); Pedra foguera. Antologia de poesia jove dels Països Catalans (Documenta Balear, 2008), For sale o 50 veus de la terra (Edicions 96, 2010), i han estat traduïts a nombrosos idiomes com l'anglès, francès, l'italià, portuguès, castellà i noruec. Col·labora habitualment a la revista literària Caràcters, en diversos recitals de poesia i també ha treballat en el disc de Rafa Xambó, Andanes (2010).

Rafa Xambó

En la dècada dels 70 va participar molt activament en el moviment de la Nova Cançó. L’any 1974 va guanyar el Primer Premi del Festival de Noves Veus (Sabadell). Després de dècades de silenci musical, va tornar amb un repertori nou, en el qual només mantenia unes poques cançons d’aquells anys. A l’estiu del 2002 va treure el disc 7 acústics (PM produccions). El disc va ser triat per la crítica com un dels millors discos de cançó d’autor de l’any 2002. L’any 2003, va treure Dies oberts (Cambra Records). El tercer disc, Cançons de la memòria trista (Picap, 2006), fou produït per Albert Ortega. Hi inclou dos poemes de Txema Martínez –Dedicat i Bales–. Amb Cançons de la memòria trista, Xambó va rebre el Premi Ovidi Montllor al millor disc de cançó d’autor l’any 2007. Amb Andanes (Picap, 2010), també produït per Albert Ortega, va rebre també el Premi Ovidi Montllor al millor disc de cançó d’autor l’any 2010 i el Premi a la millor lletra per “A Glasgow”.

L’any 2013 estrena T'estimo tant. Sonets de Shakespeare (Comboi Records), ens presenta un cantant sòlid i inspirat que, de la mà dels versos del gran poeta universal, ofereix unes cançons insòlites en el panorama cultural actual en català. Dotze mirades a la passió amorosa, carnal i espiritual, que es fan vives i corprenen l’oient en la versió catalana de Txema Martínez, el poeta de Lleida que, amb la seua traducció, ens ofereix un Shakespeare fresc, jove i genial.

Actualment Rafa Xambó es troba immers en el seu nou espectacle: 40 anys i 1 dia. Es va estrenar al Festival Barnasants (8 de febrer de 2015-Auditori Barradas) i pretén ser un format carregat de memòria, sentiment i lleialtat a la terra i la gent, amb motiu de l’edició, quaranta anys després, del que hauria d’haver sigut el seu primer LP: Llibertat! (Picap, 2015).

En l’altra vessant professional es dedica a la docència universitària, tot exercint com a professor titular de Sociologia a la Facultat de Ciències Socials de la Universitat de València. També escriu per a diversos mitjans de comunicació i té publicats alguns llibres d’assaig i narrativa.

Pujar