elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

2.000 persones assisteixen a la segona edició del festival Ópera Open-Air CullerArts

2.000 persones assisteixen a la segona edició del festival Ópera Open-Air CullerArts
  • La Traviata, la Gala Lírica i el Barberillo de Lavapiés conquisten a un públic entregat que va poder gaudir als Jardins del Mercat de les dues màximes expressions líriques de la nostra cultura musical: l'òpera i la sarsuela

MÉS FOTOS
2.000 persones assisteixen a la segona edició del festival Ópera Open-Air CullerArts - (foto 2)
2.000 persones assisteixen a la segona edició del festival Ópera Open-Air CullerArts - (foto 3)
2.000 persones assisteixen a la segona edició del festival Ópera Open-Air CullerArts - (foto 4)
2.000 persones assisteixen a la segona edició del festival Ópera Open-Air CullerArts - (foto 5)
2.000 persones assisteixen a la segona edició del festival Ópera Open-Air CullerArts - (foto 6)
2.000 persones assisteixen a la segona edició del festival Ópera Open-Air CullerArts - (foto 7)
2.000 persones assisteixen a la segona edició del festival Ópera Open-Air CullerArts - (foto 8)
2.000 persones assisteixen a la segona edició del festival Ópera Open-Air CullerArts - (foto 9)
2.000 persones assisteixen a la segona edició del festival Ópera Open-Air CullerArts - (foto 10)

Va nàixer amb vocació de quedar-se i així ha sigut. El festival Òpera Open-Air CullerArts acaba de celebrar en la localitat costanera la seua segona edició i el balanç és més que positiu. Durant tres dies, dos mil espectadors han gaudit als Jardins del Mercat de les dues màximes expressions líriques de la nostra cultura musical: l'òpera i la sarsuela.

«Aquesta segona edició consolida a aquest festival d'òpera a l'aire lliure com un dels més importants que tenim en el panorama espanyol», ha afirmat l'alcalde de Cullera, Jordi Mayor.

«És a més un festival únic perquè ens permet gaudir en el nostre municipi de l'òpera del més alt nivell a preus populars, complint així amb l’objectiu d'acostar aquests gèneres musicals a tots els públics», ha afegit Major.

L'òpera ‘La traviata’ de Giossepe Verdi, en versió semi escenificada, va ser l'encarregada d'inaugurar el festival divendres passat 4 d'agost, amb les veus de la soprano Rosa Gomáriz, el tenor Álvaro Diana i el baríton Carlos Álvarez, en els principals rols de Violetta, Alfredo i Giorgio Germont.

El diumenge 6 d'agost es va celebrar, la Gala Lírica Homenatge a Serrano i Sorolla, també en versió semi escenificada, amb un monogràfic dedicat a les sarsueles més famoses del Mestre José Serrano, en el 150é aniversari del seu naixement. La proposta escènica, signada per Emilio López, va rendir al seu torn homenatge a l'obra pictòrica de Joaquín Sorolla, coincidint amb el centenari de la seua mort.

En la gala van actuar la mezzosoprano Lorena Valero, el tenor Javier Palacios i el baríton Sebastià Peris.

La popular sarsuela ‘El barberillo de Lavapiés’ de Francisco Asenjo Barbieri, va ser l'encarregada de clausurar aquesta segona edició. La mezzosoprano Cristina Faus i el tenor Mario Corberán van cantar els principals rols de Paloma i Lamparilla sota la concepció dramatúrgica de Juanjo Monsell.

Al llarg dels tres títols programats ha participat a més una nova generació de cantants - fins a un total de vint- als quals s'uneixen les sopranos Tanya Durán Gil i Turiya Haudenhuyse, la mezzosoprano Amparo Zafra, els tenors Miguel Ángel Ariza i Alejandro Díaz, els baixos Lluís Martínez i Valentín Petrovici, els actors Ruth Lezcano i Rafael Alarcón.

«Per a nosaltres haver pogut comptar enguany amb tots aquests artistes ha sigut un orgull i ens sentim molt afortunats ja que molts d'ells estan hui dia trepitjant els millors escenaris del món i la seua projecció és increïble», ha manifestat per la seua part el regidor d'Activitats Musicals, Juan Carlos Alandete.

Cal destacar també la participació de l'Orquestra Simfònica i del Cor CullerArts. Totes dues formacions està integrades per excel·lents músics professionals de Cullera i d'altres localitats de la Comunitat de València.

Èxit de la primera edició

El I Festival Ópera Open-Air CullerArts, celebrat a l'agost de 2022, va comptar amb 2.200 assistents que van poder gaudir de l'òpera Carmen, la sarsuela Luisa Fernanda a més d'una completíssima Gala Lírica.

La soprano Ainhoa Arteta i el tenor Ramón Vargas van ser els caps de cartell de l'any passat. Sebastià Peris, Lorena Valero, Maite Alberola i Enrique Ferrer van ser les altres grans veus líriques que van completar l'elenc del festival.

Pujar