elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Els 17 estudiants de la "Dipu te Beca" acaben el seu pas per l'Ajuntament de Bétera

Els 17 estudiants de la "Dipu te Beca" acaben el seu pas per l'Ajuntament de Bétera
    MÉS FOTOS
    Els 17 estudiants de la "Dipu te Beca" acaben el seu pas per l'Ajuntament de Bétera - (foto 2)

    Divendres passat, 31 d'agost, els 17 joves estudiants que gaudien d'una de les beques remunerades de "La Dipu te Beca" van acabar el seu pas per l'Ajuntament de Bétera per, anar-se'n de vacances uns dies abans de tornar de nou a les classes.

    Els estudiants de Dret, Administració, Finances, Periodisme, Comunicació Audiovisual, Turisme o Arquitectura, entre d'altres, han pogut conéixer i aprendre durant els mesos de juliol i agost el treball que es realitza en les diferents àrees d'un ajuntament.

    L'alcaldessa de Bétera, Cristina Alemany, ha volgut donar-los les gràcies per la feina feta durant aquestes setmanes i els ha aconsellat apuntar-se al Fons de Garantia Juvenil per seguir optant a noves beques de formació, "l'atur juvenil està pels núvols i és per això que des de la Unió Europea s'estan posant en marxa noves beques per a estudiants de les quals vos podeu beneficiar si esteu donats d'alta en el SERVEF i concretament en el Fons de Garantia Juvenil".

    Alba Rodríguez ha estat a l'àrea de Cultura del consistori i afirma que la celebració de les festes de Bétera ha fet que haja tingut molta feina, "cada dia he aprés una cosa nova i ha sigut molt satisfactori veure les festes i sentir que has contribuït en la seua organització".

    L'àrea d'Urbanisme ha comptat per segon any consecutiu amb Carmen Ortolà, "l'any passat vaig estar dins i enguany a la finestreta atenent al ciutadà. Ha sigut molt interessant conéixer aquest vessant de les obres, saber quina documentació cal presentar i gestionar-la".

    Iván Pla ha estat en l'àrea d'Obres "en principi vaig estar arxivant documents però després he après a fer pressupostos, compres o albarans. He passat de no tenir ni idea a fer-ho amb agilitat. Estic molt content i repetiria sens dubte".

    Borja Girona ha estat al departament de Recursos Humans col·laborant en l'atenció al ciutadà del Registre d'Entrada i del Padró, "he après a fer gestions que no sabia ni que existien. També m'he adonat del volum de treball que hi ha en departaments com aquests".

    L'Agència de Desenvolupament Local (ADL) ha comptat amb la col·laboració de Maria Carrascosa. En unes setmanes aquesta estudiant ha aprés a "justificar subvencions o a solucionar problemes dels hostalers del poble. També he ajudat a planificar la propera Fira del Comerç de Bétera. És una àrea amb molt moviment i sobretot he aprés a tractar i parlar amb la gent que s'apropa a la recerca d'ajuda".

    Ana Serrano ha estat treballant en el Registre d'Entrada de Gascón Sirera i Casa Nebot "gestionar valises, fe de vida o ajudar amb el correu. He intentat ajudar en tot el que he pogut i l'experiència ha sigut molt bona".

    L'oficina del consumidor OMIC ha comptat amb l'ajuda de Rubén Prat "no sabia que una oficina del consumidor local pogués tenir tant volum de treball. He aprés molts aspectes relacionats amb el dret del consumidor o la tramitació de reclamacions".

    Paula Romero ha desenvolupat la seua beca en el departament de Turisme realitzant informes de despeses i tasques de contractació, "també he col·laborat aportant idees per a un nou web de turisme Bétera o per aconseguir que les Festes de les Alfàbegues siguen declarades BIC".

    Els veïns i veïnes de Bétera han pogut escoltar aquests dos mesos per la ràdio les veus de dos estudiants de Periodisme, Emilio Pacho i Laura Escartí, que han col·laborat en la realització d'un magazín diari en directe. "Hem treballat cada dia per tirar endavant un programa diari d'una hora en què hi ha notícies, cinema o gastronomia. El que més m'ha agradat ha sigut la sensació que experimentes quan es connecta la llum d''En l'aire'", explica Emilio Pacho.

    A la part tècnica del programa ha estat María Rubio, estudiant de Comunicació Audiovisual, "al principi tenia molta por per que era en directe i podia fallar, però he aprés de pressa. M'encanta la ràdio i ara estic molt més preparada per a cursar les dues assignatures que tinc relacionades amb aquest mitjà".

    Laura Escartí ha provat les tasques que es realitzen en una ràdio local però també en un gabinet de comunicació "sobretot m'ha servit per a aprendre i reforçar coneixements que ja tenia d'altres treballs en els quals havia estat", explica.

    Pujar