elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Xixona acull un curs de seguretat ciutadana policial

Xixona acull un curs de seguretat ciutadana policial
  • En els tallers, que es desenvolupen en diferents localitzacions repartides per tot el municipi, els agents practiquen diferents situacions a les que han de fer front en el seu dia a dia

MÉS FOTOS
Xixona acull un curs de seguretat ciutadana policial - (foto 2)

Xixona ha sigut la localitat triada per a dur a terme un curs destinat a agents en actiu de les forces i cossos de seguretat de l'Estat i de les forces armades, per a millorar la seua formació en diferents facetes i accions que són habituals en el seu treball quotidià.

El curs ha tingut una duració de quatre dies, que incloïen un total de 72 hores d'ensenyament pràctic d'operativitat policial. En total han participat al voltant de 80 agents, juntament amb formadors vinguts de diferents punts del país.

Per a dur a terme estes pràctiques, l'Ajuntament de Xixona ha posat a la disposició dels agents diversos edificis municipals en els quals els organitzadors han pogut recrear situacions el més ajustades possible a la realitat, en aspectes com les intervencions amb vehicles, l'atenció d'hemorràgies, el reconeixement i la identificació de persones i vehicles abans de ser interceptats, l'entrada en immobles o com fer front a amenaces amb arma.

A més, en el curs han participat els anomenats K-9, que són els gossos policia que ajuden en tasques de rescat, recerca de persones i detecció de drogues, explosius i bitllets il·legals. No sols han intervingut en les pràctiques sinó que també han realitzat una exhibició en l'IES Xixona.

Les jornades les organitza l'Associació de Professionals de la Seguretat i el Sindicat Unificat de la Policia Nacional (SUP), en col·laboració amb l'Ajuntament de Xixona, la prefectura de la Policia Local i altres entitats.

Pujar